Közélet

2017.04.19. 14:22

Komárom-Esztergom megyei hóhelyzet: 5 centi is eshet 12 órán belül

Mintegy kései áprilisi tréfaként szerda reggelre Komárom-Esztergom megye legtöbb részén esni kezdett a hó. A magasan fekvő területek nehezen megközelíthetőek, az Esztergomból Dobogókőre vezető utat le is zárták.

kemma.hu

Szerda reggel óriási pelyhekben kezdett havazni megyénkben. Már kora délelőtt többcentis hó fedte Kesztölcöt, Szomort és Gyermelyt is. Később Tatán és a megyeszékhelyen is szakadni kezdett a hó.

Olvasóink sem tétlenkedtek, és siettek megörökíteni a rendkívüli időjárási viszonyokat. Esztergomtól Dadig, Kesztölctől Nyergesújfaluig rengeteg településről érkeztek hozzánk a képek, amelyeket össze is gyűjtöttünk. Meglehetősen furcsa látványt nyújtanak a kizöldült fák és bokrok a hótakaró alatt...

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint megyénk nyugati területein, a komáromi és kisbéri kistérségben másod-, a többi részen elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt.

Az ország magasabban fekvő részein nagyobb problémát okoz a hó, az Esztergomból Dobogókőre vezető utat le is zárták a forgalom elől: a rendőrök a 117-es útra, Pilisvörösvár felé terelik a forgalmat.

A gyerekek persze örülnek a kései télnek! Gyermelyen boldogan hógolyóznak a település ovisai, de biztos, hogy még néhány pedagógus döntött úgy a mai délelőttön, hogy a szabadban tölti a tanítási időt a nebulókkal.

Kora délutánra pedig a meteorológia kiadta a citromságra riasztást megyénkre a hóhelyzet miatt. Az előrejelzés szerint a legerősebb széllökések a 70 kilométer/órás sebességet is meghaladhatják, emellett mintegy 20 centi esőre is lehet számítani. Bizonyos területeken ez havas esős vagy hó is lehet, utóbbiból az elkövetkező 12 órában akár 5 centiméternyi is hullhat Komárom-Esztergom megyére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!