Közélet

2014.05.31. 18:01

Bors: halálesetek miatt nyomoznak az esztergomi kórházban

A Bors információi szerint egy család tett feljelentést.

Borsonline.hu

Hajnalban Erika meghalt. A család feljelentést tett. A gyászoló férj úgy hallotta, három héttel korábban egy másik nő is hasonló körülmények között hunyt el.

A Bors megkeresésére Léber Gabriella, a megyei főkapitányság szóvivője közölte: H. Erika halála kapcsán foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt folytatnak eljárást. A rendőrség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki a halál okának megállapításához. A szóvivő azt is megerősítette: H. Erikáén kívül több, a kórház sürgősségi ellátásához kapcsolható haláleset ügyében is vizsgálatot folytatnak. A szóvivő egyben ígérte: a jövő héten pontosan meg tudja mondani, hogy hány haláleset ügyében indult eljárás.

A kórház nem nyilatkozik. Dr. Kanász Gábor főigazgató csupán a hatósági vizsgálat tényét erősítette meg. A kórház sürgősségi osztályát egyébként 2012 júniusában adták át. Amint akkor fogalmaztak: „az osztály a XXI. század technológiájával felszerelt, a fejlesztés eredményeképpen Komárom-Esztergom megyében megváltozik az egészségügyi szolgáltatás minősége.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!