Közélet

2014.01.24. 07:05

Körbezsákolták a világot a magyar kosárfenoménok - Videó!

Címkék#Tata

A hét végén Budapesten ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a Tatán alapított Face Team akrobatikus kosárlabdacsapat.

Szűr Annamária

A Face Team alapító ötletgazdája, vezetője, Takács Áron elmesélte: a fővárosi, győri és szegedi utánpótlás csoportok, a legfiatalabbak is ott voltak a rendszeresen fellépő nagy csapat mellett, de szülők és külsős nézők is velük ünnepeltek.

- Két-két trambulinnal, palánkkal, gumiasztallal rendeztük be a termet, így összesen négy helyszínen lehetett gyakorolni. Egy kis állófogadással is megvendégeltük azokat, akik velünk ünnepeltek ezen a napon. Face Team-labda formájú tortánk is volt, az alapító tagokat külön is köszöntöttük, többek között egy-egy új labdával - részletezte Áron, akitől megtudtuk: a legfiatalabb tagjuk hét éves.

Az első, 2004-ben az Eötvös József Gimnáziumban tartott bemutató óta sok idő telt el. Sok ezer kilométer, dobbantás, ugrás és zsákolás van a Face Team-esek lábában, kezében. A tíz év relikviáiból, emlékeiből össze is hoztak egy kiállítást.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Pongrácz Gyula, Albert Dániel és Takács Áron Katarban
[/caption]

- A régi mezek, passzok, érmek, oklevelek és képek között egy hétig válogattam, amíg összeállt a tárlat anyaga. Jó volt így egyben látni, kicsit újra átélni az egészet - részletezte a tatai sportoló. A tárgyi emlékek mellett persze a videók sem maradhattak ki, így levetítették azt a filmet, ami a legemlékezetesebb fellépéseken rögzített képsorokból lett összeállítva. A múltidézés mellett persze a jövőre is figyelnek, így a születésnap résztvevői először, mondhatni premier előtt láthatták a Face Team új, hét perces show-ját is.

- A tíz év videóit nézve látszott, hogy honnan hova jutottunk el, mennyit fejlődtünk. A freestyle színházunkról sem feledkeztünk meg, amelyben zsonglőrök mesélnek el történeteket, illetve a világ egyik legismertebb videósa, Devin Graham is üzent nekünk. Stílszerűen videóüzenetben - mosolyodott el Áron, aki felidézte: a kisfilmet, amit a youtube-ikon készített róluk, már több, mint 11 millióan látták a videómegosztón.

- Nagyon jó érzés, hogy amit Gyuszival és Danival elkezdtünk tíz éve, azt sokan követik, értékelik - utalt Pongrácz Gyulára és Vadász Dánielre, a másik két, még aktív alapító tagra Áron. - Három új csapattagot is beavattunk a hét végén, de ezt az ünneplést, ha fogalmazhatok így, már megtartotta magának a nagy csapat.

A Face Team 2013-ban tizenöt országban 85 show-val kápráztatta el a közönséget. Márciusban egy hónapos turnéra indulnak Floridába és Costa Ricára, de előtte, február elején Pécsett, a Magyar Kupa döntőn még bemutatják az új show-jukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!