Kék hírek, bulvár

2016.09.29. 09:07

Vasvillával leszúrta, majd hagyta szenvedni a kutyáját a tokodaltárói gazda

A kutya beszökött a disznóólba és összeverekedett a mangalicával, a gazda ezért támadt rá az állatra.

kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki a kutyáját egy négyágú vasvillával többször fejen ütötte, és kétszer megszúrta.

A férfi a nőstény kutyát a tokodaltárói hétvégi telkén tartotta több más háziállattal együtt. Július 4-én a férfi észrevette, hogy a bezárt disznóólba bejutott a kutya, és összeverekedett a mangalica sertéssel. A férfi sikertelenül próbálta a kutyát elhúzni, ezért egy négyágú vasvillával többször nagy erővel fejen ütötte, és két alkalommal a fején és a testén megszúrta úgy, hogy a vasvilla hegye az állat testébe 15-20 centiméter mélyen befúródott.

A férfi a vasvillát a kutyában hagyta, majd hazament anélkül, hogy a még életben lévő, kínlódó állathoz állatorvost hívott volna. A bántalmazás következtében a kutya a koponyáján romtörést, agytető roncsolódást, továbbá a szem fölött, illetve a két lapocka között elhelyezkedő izomba hatoló szúrt sebet szenvedett el. A halálközeli állapotban lévő állatot a rendőrség által hívott állatorvos altatta el.

A férfi büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!