Kék hírek, bulvár

2015.07.14. 09:16

Újabb részletek: a nevelőapát érték először a lövések

A szombat hajnali felsőgallai lövöldözés részleteiről újabb információkkal szolgált az egyik családtag, aki neve elhallgatása mellett nyilatkozott az esetről lapunknak.

P.J.

– Már 3 óra 39 perckor riasztották a rendőröket, azaz a lövöldözés jóval hamarabb kezdődött – mondta az áldozatok és az elkövető rokona. – Norbi hangos szóváltásban keveredett 65 éves nevelőapjával, Sándorral, aki kiindult az udvarból. Ekkor érték a lövések.



A családtag eleinte ódzkodott attól, hogy minősítse a fekvő emberre leadott fejlövést, de aligha van hívebb kifejezés, mint a kivégzés...

– Amennyi lövést összeszámoltak, abból több mint negyven a rendőrökre irányult – folytatta „informátorunk”. – De láthatóak voltak golyónyomok a szomszéd ház falában, a lakás ajtajában. Ezeket például N. Norbert belülről adta le. Emellett a levegőbe is többször lőtt.

Az ajtóban egy tucatnyi lövedéknyomot véltek felfedezni.

– Tévedés volt az a feltételezés is, miszerint először Évát lőtték volna le – mondta a család tagja. – Sándort érték  először a halálos lövések. Azután végzett az édesanyjával a tettes. Egyébként, amíg ki nem jöttek a kommandósok, addig N. Norbert a kivilágítatlan szobából tüzelt, több alkalommal is az autó mögött menedéket kereső rendőrökre. A TEK-esekre már nem lőtt ki újabb lövedéket. Véleményem szerint egyértelműen családi viszályból fakadt ez a tragédia...

Tegnap tárgyalták N. Norbert ügyét a Tatabányai Járásbíróság alagsorában. A vádlottat vezetőszáron kísérték a tárgyalóterembe. A férfi lehajtott fejjel ment, a média képviselőinek kameráit, fényképezőgépeit jól kikerülve. Néhány hozzátartozó várta őt. Köszöntek egymásnak. A tárgyalás több mint egy órán keresztül tartott, azután Székesfehérvárra vitték.

A bíróság lapunkhoz eljuttatott álláspontja szerint „N. N. vádlott által beismert és elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett, így a kiszabható büntetés súlyosságára is figyelemmel megalapozottan feltehető – különös feltételként a szökésnek vagy elrejtőzésnek veszélyére tekintettel – hogy a vádlott szabadlábon hagyása esetén különösen a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével, meghamisításával, elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást. A bíróság döntését az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így a végzés jogerős.”

Információink és a Büntető Törvénykönyv szerint minimum 20 év szabadságvesztéssel sújtható N. Norbert. Azonban a büntetés ezen szakaszában, amikor még minden egyes bizonyítékra, a körülmények tisztázására nem derült fény, korai lenne becslésekbe bocsátkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!