Kék hírek, bulvár

2015.04.08. 08:26

Tatai gyerekgyilkosság: Á. Anikó kiakadt, hogy lánya nem anyának hívja

A Bors információi szerint a 41 éves nőt felzaklatta, hogy lánya nem anyának hívta, hanem Anikónak. A nő beismerte a rendőrségen, hogy meggyilkolta 8 éves lányát. A nő élettársa szerint az asszony többször alkoholra vett be gyógyszert és ilyenkor megvadult.

kemma.hu/borsonline.hu/blikk.hu

A Bors megszólaltatta a lánya meggyilkolásával gyanúsított és beismerő vallomást tevő Á. Anikó életársát. István szerint a 41 éves nő nagyon készült arra, hogy tőle külön élő lányával töltsön időt, és gyakorta hangoztatta: mindennél jobban szereti kislányát. A láthatás azonban tragikus fordulatot vett.

A 8 éves kislány életvitelszerűen az apjával és annak új élettársával élt, Á. Anikó azt mondta az egy hónapja megismert élettársának, hogy azért, mert a bank elvitte a lakást és a bíróság így döntött.

István szerint a nônek az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor Laura nem anyának, hanem Anikónak szólította.

– A gyereknek azt tanították, hogy az apja új barátnőjét szólítsa anyának, az igazi anyját pedig Anikónak – Istvánnak ezt mesélte az asszony.

– Ez rettentően felzaklatta, és úgy tudom, a gyilkosság is ezért történt. Anikó egy rendes nő volt, új életet akart kezdeni velem, csak a káros szenvedélyeinek nem tudott parancsolni. Többször erősen ittas volt, mire hazaértem, és kiderült, hogy az orvos által felírt erős nyugtatóimat is bevette. Ilyenkor megvadult – mondta István, aki szerint a nő az ő gyógyszereit is megdézsmálta.

Ahogy arról korábban beszámolt, a 8 éves Laurát egy tatai, tóparti panzióban ölte meg a tőle külön élő anya, aki a kislányt április másodikán vitte el az édesapától, de utána napokig nem lehetett tudni hol vannak, ezért is kereste a kislányt már a rendőrség is.

A holttestet a rendőrség lakossági bejelentés alapján hétfőn délelőtt találta meg. Úgy tudjuk a panzió egyik alkalmazottja értesítette a rendőröket, akik a nőt a panzióban el is fogták, majd a megyei rendőr-főkapitányságra vitték, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Á. Anikó ténybeli beismerő vallomást tett, a rendőrség őrizetbe vette.

Kedden a tóparti panzióban több médiamunkás is próbált többet megtudni a tragikus történetről. A közmédia stábjára rendőrt hívtak, a többiek a zárt ajtóval néztek farkasszemet, miközben, információink szerint több szállóvendég is tartózkodott a panzióban. A környéken hamar híre ment az anya szörnyű tettének.  A közeli büfésoron mindenki megdöbbent, nem értették, mi vezethet erre egy anyát.

A miértekre - a hasonló bűncselekmények alapján - a kemma.hu Lengyel K. Péter klinikai szakpszichológustól próbált válaszokat találni.
Mint szóba került, a leggyakoribb a kiterjesztett öngyilkosság, amikor a szülő önmagával is végez vagy megpróbál végezni, de olyan is elő szokott fordulni, hogy a bosszúvágytól vezérelve először kivár, hogy lássa tette hatásait és utána fordul önmaga ellen is.

Sajnos, ahogy a szakember fogalmazott, nem ritka, hogy a váló szülők a gyermeken keresztül akarnak bosszút állni, és ennek a legtragikusabb módja, amikor a szülő saját gyermeke ellen fordul. Ilyenkor általában elmeorvos is segít tisztázni, kóros elmeállapot vezetett-e a tragédiához. Ugyanakkor, tette hozzá a szakpszichológus, minden esetben fontos, hogy a szülők a lehető legkevesebb pszichés terhet tegyék a gyermekükre.

A Blikk információi szerint akkor szakadt el a gépszíj a nőnél, amikor a kislány lelkesen mesélt új életéről. G. István, aki hozzátette: utólag kiderült, párja megdézsmálta gyógyszereit, nyugtatókat, altatókat vitt magával, és azokra ivott.

– Talán nem szenvedett a kislány, mert mint megtudtam, Anikó valószínűleg az én gyógyszereimmel kábította el őt. Megfojtotta azt a gyönyörű angyalt! - mondta a nő élettársa, aki úgy tudja, az asszony a gyilkosság után napokig ivott.

Innentől kezdve napokon át megállás nélkül ivott. Az egyik szomszédos vendéglátóhely munkatársa a lapnak elmondta, hogy a panzió dolgozója hozzá csengetett be, hogy egy pár üveg italt vásároljon a kapatos szállóvendég számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!