Kék hírek, bulvár

2016.09.07. 07:08

Enyhébb ítélettel megúszhatja a tatai gyerekgyilkos anya

Elkezdődött a tatabányai gyerekgyilkos anya pere. Mint ismeretes, a nő benyugtatózta és leitatta gyermekét, majd több mint 100 késszúrással végzett vele egy tatai panzióban. A tárgyaláson a vádlott védője felvetette, hogy védencénél két súlyos és kóros állapot is fennálhatott, ami a felelősségét és a büntethetőségét korlátozza.

estiujsag.hu/kemma.hu

A nő többször hangoztatta szörnyű tette elkövetése óta, hogy reméli, halálra ítélik. A 8 éves kislánynak azért kellett meghalnia, mert anyja így akart bosszút állni az apán. Az estiujsag.hu szerint a tárgyaláson egy rendőr is vallomást tett, aki társaival együtt találta meg a lányt a panzióban. Elmondása szerint amennyire lehett, próbált beszélni a nővel, de a nő csak ordibált és erősen ittas volt.

Két tanú is megszólalt, akik mindketten a tatai panzióban dolgoznak. Zokogtak, amikor fel kellett eleveníteniük a történteket. Elárulták, hogy Á. Anikó a panzióban töltött idő alatt végig ivott, és már reggel nyolckor több pezsgőn is túl volt. A gyerekének nem volt hajlandó ételt venni, csak magának alkoholt. A mai napig a történtek hatása alatt állnak és fölriadnak éjjelente, illetve a panzió forgalma is megcsappant az eset óta. A gyilkos anya rezzenéstelen arccal hallgatta a vallomásokat.

Egy női rendőr elmondta, hogy a szoba tele volt játékokkal, és már minden zugot ellenőriztek, majd csak akkor találtak rá a lányra, amikor felhúzták a paplant a letakart ágyon. Az ágy melletti szekrényen volt a kés, amit azonnal lefoglaltak. Ekkor megkérdezte Anikót, hogy mi történt, mire a nő csak ennyit felelt: "Jobb ez így a gyereknek". Miután beértek a kapitányságra, a zavart nőt állítólag csak az érdekelte, hogy fázik és takarót kér.

Á. Anikó ügyvédje szerint nem kizárt, hogy védence patológiás alkoholszindrómában szenvedett, és Borderline-szindrómája volt az eset alatt. Ez pedig alapjaiban változtatja meg a nő büntetését, mivel sokkal kevesebbet kaphat, mint amit az ügyészség kért rá.

A nő elismerte, hogy bűnösnek érzi magát, de a tettére nem tudott magyarázatot adni, és halálbüntetést kért magának. Lengyel K. Péter, a pszichológus szakértő véleménye szerint az anya motivációja egyértelműen az apa irányába való bosszú volt - írja az estiujsag.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!