Kék hírek, bulvár

2015.12.22. 10:00

Életfogytiglani fegyházbüntetés vár a gyerekgyilkos asszonyra

A tényszerű ügyészségi sajtóközlemény szigorúságának falán is átüt a történet végtelen szomorúsága, a tragédia, mely megrázta az egész országot. Vádat emeltek az anya ellen, aki egy tatai panzióban meggyilkolta kislányát.

kemma.hu

"A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt a 42 éves nővel szemben" - áll Reszl Ildikó megyei főügyész sajtóközleményében.

A nő és a férfi kapcsolatából 2007-ben született meg közös gyermekük, de a szülők nem éltek együtt. A kislányt eleinte az anyja nevelte, azonban 2010-től kezdődően alkoholproblémák jelentkeztek nála, illetve a szülők között rendszeressé váltak a gyermek elhelyezésével kapcsolatos konfliktusok. 2013-ban gyermekelhelyezési per indult, és a megállapodás szerint a kislányt az anyánál helyezték el, de ennek ellenére a kislány az apjával élt.

A szülők 2015 márciusában megbeszélték, hogy a gyermek az anyjával tölti a tavaszi szünet öt napját, ezért 2015. április 2-án az apa a nőnél hagyta a gyermeket Tatabányán, de ezt követően a nő a gyermekkel együtt taxival egy tatai panzióba ment. Az asszony a kislánnyal folytatott beszélgetésből megtudta, hogy a gyerek az édesapja feleségét „anyunak” szólítja, valamint azt is megtudta, hogy az apa a családjával és a kislánnyal együtt korábban készül Németországba költözni, mint amiről őt előzetesen tájékoztatta. A nő este nyugtatókat szedett be, és alkoholt ivott, majd az általa sérelmesnek tartott információk hatására elhatározta, hogy megöli kislányát. Ennek megfelelően egy 9 cm pengehosszúságú késsel többször megszúrta a gyermeket, aki ennek következtében életét vesztette.

A nővel szemben a főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Szűr Annamária jegyzetét a történtekről ide kattintva olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!