Gazdaság

2012.03.09. 17:42

Öthavi bér a nokiásoknak

A törvényben előírt összegen túl három havi átlagkeresetnek megfelelő juttatást és legalább két hónapig a keresetnek megfelelő álláskeresési támogatást fizet a Nokia a komáromi gyárból elbocsátani kívánt 2.300 dolgozónak.

kemma.hu

László Zoltán az MTI-nek elmondta, a Nokia a szakszervezettel közösen kialakította azokat a szempontokat, melyekre tekintettel lesznek az elbocsátások során. Figyelembe veszik többek között az egy keresős családokban élő munkavállalók, a több gyermekesek, az idősek és azok érdekeit, akiknek családjából mindkét felnőtt a Nokiánál dolgozik.

Az érdekképviselet vezetője közölte, az elbocsátottak körét csak hétfőn kezdik összeállítani, ezért nem lehet tudni, a létszámból hány fő magyar, vagy szlovák állampolgár, illetve Komárom-Esztergom megyei lakos. Hozzátette, számításaik szerint a munkavállalók ledolgozott éveik után átlagosan 8-10 havi fizetésnek megfelelő végkielégítést kapnak.

További részletek a szombati 24 Órában.
Fizessen elő a megye napilapjára, mert a 24 Óra önnek is jár!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!