Gazdaság

2012.06.11. 10:22

Az elküldött nokiások fele elhelyezkedett

Idei csoportos létszámleépítésének első ütemében 1200 dolgozóját bocsátotta el a Nokia komáromi üzeme. Minden második elbocsátott már talált magának másik állást és a többiek is beadták pályázataikat, képzésekre járnak.

Kisalföld

A Nokia Komárom Kft. még februárban jelentette be, hogy 4400 munkavállalójából idén 2300-at elküld. A csoportos leépítés első ütemében kiválasztott 1200 dolgozót március végén értesítették az elbocsátásról.

László Zoltán, a komáromi Nokia-gyár üzemi tanácsának elnöke, a helyi szakszervezeti csoport titkára úgy tudja, hogy egy hónapon belül a felmondásukat megkapók közül hatszázan új állást találtak - írja a Kisalföld.hu.
Főként környékbeli cégeknél sikerült elhelyezkedniük, többen a győri Audihoz és egy tatabányai vegyipari céghez kerültek, illetve ausztriai gyárakba, például autóipari beszállítóhoz technikusnak vagy betanított munkára. Több százan az álláskeresés közben nyelvi, szakmai, informatikai képzésen vesznek részt, amit a Nokia biztosít.

– Együttműködtünk a cégvezetéssel az elküldöttek elhelyezkedését segítő programban és az sikeresnek bizonyult. Így bízni lehet abban, hogy a leépítés következő ütemébe bekerülőknél is hatékony lesz ez a támogatás. A visszajelzések szerint a már újra elhelyezkedett volt nokiásokkal elégedettek, bebizonyosodott, hogy a munkaerőpiacon kamatoztatható az értékük a folyamatos képzéseknek, amikben az elmúlt években a Nokiában részt vettek – mondta el László Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!