Fontos pontok

3 órája

Rendkívül értékes győzelmet arattak a Kék Tigrisek idegenben

Szikrázóan kemény mérkőzésen született meg a Kék Tigrisek harmadik bajnoki győzelme. Az Ugalde-csapat mindent kibírt, a Kék Tigrisek megérdemelten nyertek idegenben 26–29-re a Gyöngyös ellen.

Petrik József

Végig volt tartása a vendégeknek ezért nyert a Bányász. A Kék Tigrisek három gólos győzelmet arattak Gyöngyösön a férfi kézilabda NB I. ötödik fordulójában.

MOL Tatabánya KC - HCB Karvina kézilabda EHF European League (9)
20241008 Tatabánya
Kézilabda, EHF Európa Liga, férfi
MOL Tatabánya KC - HCB Karvina (cseh) kézilabda mérkőzés
Fotó: Flajsz Péter Gergő FP
24 Óra
Képen: #15 Dissinger Christian
A Kék Tigrisek hozták a kötelezőt Gyöngyösön
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: MOL Tatabánya KC/Facebook

A Kék Tigrisek beragadt az első félidőben

A bemelegítésnél Krakovszki Bence szemét eltalálták egy labdával, de azért ő tudta vállalni a játékot. Nem úgy, mint Dissinger, akit a harmadik percben olyan szerencsétlenül faultoltak, hogy agyrázkódással kísérték le a pályáról, így a tatabányai átlövő kiesett játékból. Mi tagadás, a vendégek számára elég zaklatottan kezdődött a találkozó. A folytatás sem volt különb, Rengeteg kiállítást ítéltek a bírók, miközben a tatabányaiak a technikai hibák bemutatásában, a rossz passzokban és az eladott labdákban jeleskedtek. Végig tapintható volt a feszültség ezen az eszméletlenül kemény összecsapáson. De az első félidőben még nem dőlt el semmi.

A második játékrészben négy – zsinórban lőtt - góllal fordított a Mol Tatabánya. A játékvezetői ítéletekhez egyik csapat sem tudott igazán alkalmazkodni, mert az nem volt következetes. A hajrához közeledve úgy tűnt, egy kettős kiállítással a fekete ruhás dirigensek megtörheti a Bányászt, de ez sem jött össze, mert Székely a kapuban remekelt, elől pedig különösen Krakovszki volt elemében. A jó egyéni teljesítményeknek is köszönhetően végül nagyon értékes két pontot hoztak el a vendégek a Mátra aljáról.

Sibalin Jakab, a Tatabánya edzője: – Olyan értékes győzelmet arattunk, amilyen nehéz volt. A sok hiba ellenére is működtek a dolgaink, különösen a fordulást követően, amikor jobban kézilabdáztunk, amely jó egyéni teljesítményekkel egészült ki. De ez a siker egy igazi csapatmunka és a szurkolóink támogatásának az eredménye.

Kézilabda NB I., férfi 5. forduló

Gyöngyös – MOL Tatabánya KC 26–29 (13–12)

Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok, Gyöngyös, 1200 néző, vezette: Hargitai G., Marton G.

Tatabánya: Székely M. – Rodríguez 1, Maras 2, Havran, Topic, Dissinger, Krakovszki B. 11 (2). Csere: Bartucz (kapus), N’Tanzi 5, Przytula, Enomoto 7 (6), Golubovics, Lemos 3, Plaza. Vezetőedző: Cristian Ugalde.

Az eredmény alakulása: 4.p.: 2–0, 6.p.: 2–2, 8.p.: 3–4, 15.p.: 7–6, 28.p.: 13–10, 37.p.: 14–16, 44.p.: 19–20, 47.p.: 19–23, 52.p.: 22–23, 58.p.: 23–28.

Kiállítások: 12, illetve 12 perc.

Hétméteresek: –, illetve 9/8.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!