Európa-liga

2 órája

Kézilabda: a Kék Tigrisek cseh csapattal kezdenek a nemzetközi kupaporondon

Jól felkészült Cristian Ugalde csapata a nemzetközi nyitányra. Az első kupameccs vár a Kék Tigrisek csapatára, ami egyfajta ugrás az ismeretlenbe. Az első ellenfél a cseh Karviná lesz kedd este a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban.

Petrik József

Az első mérkőzés mindig fontos minden csapat számára, mert az olyan, mint egy ugrás az ismeretlenbe. A tatabányaiak azonban igyekeztek felkészülni cseh riválisukból az ugrásra. A Kék Tigrisek hazai pályán kezdik a nemzetközi kupaszereplést, mégpedig a cseh HCB Karviná ellen.

A Kék Tigrisek immár a felkészülés hajrájában járnak
A Kék Tigrisek immár a felkészülés hajrájában járnak
Forrás: MOL Tatabánya KC/Facebook

A Kék Tigrisek továbbra is Damatrin nélkül

Sibalin Jakab a tatabányaiak edzője, Ugalde mester jobb keze nyilatkozott az Európa-liga találkozó előtt.

A szakember elmondta, több meccsét is megnézték a Karvinának, amely egy jól összerakott, komoly együttes. Gyakran – szokatlan módon – feltolja a védekezését, és hátul három a hármat kézilabdázik vagy éppen masszív hatos falat von a kapuja elé.

– Nem szabad megtévesztenie senkit, hogy az ellenfelünk cseh csapat – mondta Sibalin edző. 

– Megfelelő önbizalom és agresszivitása jellemzi a játékukat. Ezt kell nekünk megtörnünk. Amennyiben a védekezésünkben a Komló elleni második félideit nyújtjuk, az jó lehet. Mert a kemény, határozott védekezésből indulva eredményesek lehetünk. Felkészülten, jó hangulatban és jó formában várjuk őket. Nem lehet más célunk, mint a győzelem.

A Mol Tatabányánál „csak” a francia szélső, Damatrin szereplésére nem számíthat a szakvezetés.

Egy kis plusz az ellenfélről 

A Handball Club Baník Karviná vagy HCB Karviná egy olyan kézilabda-csapat, amely székhelye a csaknem 50 ezer lakosú Karvinában található. Az 1952-ben alapított Baník Karviná, Csehország egyik legsikeresebb egyesülete, mivel tizenkétszer nyerte meg hazája bajnokságát. Tegyük hozzá, hogy a tatabányai kézilabdacsapat is 1952-ben alakult. Igaz, ők még csak négyszer nyertek bajnokságot. 

Ami pluszban érdekesség, hogy a vendégcsapat mindössze egyetlen idegenlégióst, a szerb Dusan Zsivanovot „foglalkoztatja”.

Kézilabda EHF Európa Liga, férfi G-csoport, 1. forduló

MOL Tatabánya KC – HCB Karvina (cseh)

Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, kedd: 18 óra 45. Vezeti: Vujacsics, Kazanegra (montenegróiak).

TV: Sport 1 (kedd, 18.30).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában