Rögbi

2 órája

Az Esztergomi Vitézek levadászta a Szegedi Gorillákat

A második félidő döntött a két csapat között. Az Esztergomi Vitézek továbbra is vezeti a bajnokságot.

Kun Attila

Rögbi XV’s, NB I., férfi, 2. forduló 

Esztergomi Vitézek RAFC–Fit World Gorillák RC Szeged 42–22 (22–19) 

Budapest Rugby Center, vezette: Baranyi G. (Töröcsik S., Jánosi A.). 

Esztergomi Vitézek: Molnár, Szatmári 5, Németh, Volentér, Sőlősi D., Hullár, Vodicska, Visi 5, Szóda, Kiss 7, Csapó, Suiogan, Stiglmayer 10, Nagy 10, Sovány. Csere: Ágotai, Marosy, Zaiba, Meggyes, Petróczi, Sitku, Órai 5. Játékos-edző: Sőlősi Darius. 

A két csapat az utóbbi időben mindig kiélezett, szoros meccseket játszott egymással, így a kilátogató szurkolók ezúttal is parázs küzdelemre számíthattak. A Vitézek céljai közé tartozik a többi között a második számú csapatban szereplő fiatalok beépítése az első osztályú együttesbe, ennek megfelelően a mérkőzésre nevezhető 23 esztergomi játékos közül 21 a klub saját nevelése volt. 

Esztergomi Vitézek–Szegedi Gorillák
A címvédő Esztergomi Vitézek (piros-fehérben) vezeti a bajnokságot
Fotó: Esztergomi Vitézek / Forrás: beküldött

A Tisza-partiaknak több hiányzójuk is volt, ennek ellenére ők kezdték jobban a találkozót. Folyamatos védekezésre kényszerítették a Vitézeket, és egy tolongás után megszerezték első pontjaikat. Nem kellett sokat várni az esztergomi válaszra, Visinek sikerült begyűrnie a labdát a célterületre. A folytatásban felváltva estek a célok mindkét oldalon. A várakozásoknak megfelelően kiélezett, szoros küzdelmet hozott az első félidő, amely hárompontos esztergomi vezetéssel zárult. 

A térfélcserét követően aztán a címvédő esélyt sem adva ellenfelének, uralta a mérkőzést. A Vitézek cseréi rendkívül jól szálltak be és friss lendületet adtak a csapatnak. A második játékrészben az esztergomiaknak három céllal sikerült növelniük előnyüket, míg a Gorillák csak egy büntetőrúgást tudtak érvényesíteni. 

Ezzel a győzelemmel az Esztergomi Vitézek az egyetlen csapat, amely az összes megszerezhető pontot begyűjtötte, ennek megfelelően az első helyen áll a bajnokságban.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában