Kezdődik a szezon

2024.09.04. 14:13

Szucsánszki ZIta: vagányabbnak kell lennünk!

A Győri Audi ETO - Mosonmagyaróvár rangadóval kedd este elkezdődött a női kézilabda NB I. idei szezonja. A MOL Esztergom először szeptember 7-én a Suzuki Arénában fogadja a Kisvárdát. A bajnoki rajt előtt a csapat játékosa, egyben erőnléti edzője, Szucsánszki Zita latolgatta az esélyeket.

Luter Márk

Az előttünk álló hétvégén az előző idényben még a másodosztályban vitézkedő MOL Esztergom női kézilabda-csapata bemutatkozik az élvonalban. Elek Gábor tanítványai szombat délután 4 órakor a Kisvárdát látják vendégül a Suzuki Arénában. A nyitány előtt a Ferencváros egykori klublegendájával, Szucsánszki Zitával beszélgettünk a csapatról és a várakozásairól. Az előző héten Elek Gáborral vezettük fel a szezont.

A MOL Esztergom az idénynyitó sajtótájékoztatón
A MOL Esztergom játékosa, Szucsánszki Zita (balra a második) 
Fotó: MARK_KISS / Forrás: MOL

Szucsánszki Zita ismét a fedélzeten

A MOL Esztergom 37 éves átlövő-irányítója, Szucsánszki Zita immár második éve tartozik a Komárom-Esztergom vármegyei alakulat kötelékébe. A Ferencvárossal számtalan sikerig jutó kiválóság nem csak a pályán lesz az esztergomiak segítségére, hiszen erőnléti edzőként is segíti a szakmai munkát.

– Izgatottan várom az új idényt, nagyon szeretem az új csapatot. Majdnem a játékosok fele fradista, úgyhogy kicsit nosztalgikusan élem meg ezt a kihívásokkal teli időszakot – fogalmazott a rutinos kézilabdázó.

Nyolcan választották Esztergomot

A bajnok és kupagyőztes Kisfaludy Anett és Kovács Anett, valamint a Fradival bajnoki címet szerző Kármán Luca és Horváth Fanni is az esztergomiakat erősíti az új idényben. A NEKA-tól jön a gólerős balátlövő Faragó Lea, Debrecenből érkezik a védekező specialista Nick Viktória, valamint a Ballai ikerpár, Anna és Borbála, akik az elmúlt években a stabilan Európa-liga szereplő Vácon játszottak. Elek Gábor vezetőedző korábban arról beszélt, hogy akikkel tárgyaltak, egytől egyig elfogadták az első osztályú együttes ajánlatát.

Szucsánszki szerint sok tehetséges játékosuk van. Kitűzött céljaik közé tartozik, hogy néhány esztergomi játékos előbb, vagy utóbb a magyar válogatottban is bemutatkozzon.

A Ferencváros női kézilabdacsapatának egykori legendája úgy véli, hogy a klub fiatal játékosai folyamatosan fejlődni akarnak, továbbá a mentalitás volt az egyik legfontosabb szempont, amikor Elek Gáborral összeválogatták a társaságot.

Fontos lesz a tapasztalt játékosok szerepe

Szucsánszki a rutinosabb sportolók nevében úgy fogalmazott, hogy biztos támpontjai szeretnének lenni a fiataloknak. Fontosnak tartja, hogy a lányok a kevésbé jól sikerült periódusokban se veszítsék el a fejüket.

– Nem mindegy, hogy milyen mentalitással kap ki egy csapat. A felkészülési időszakból leszűrve mindig van valaki, aki a kritikus helyzetekben tud segíteni, legyen az akár a legfiatalabb – mondta a 37 éves játékos.

Játékostársaival igyekeznek folyamatosan tanácsokkal ellátni az újoncokat, hiszen az idősebb generációt képviselő játékosok már mindannyian átéltek hasonló szituációkat.

– Vagányabbnak kell lennünk, hiszen a tanítványaink néha nagyon jó gyerekek, ezért egy kicsit keményebben kell beleállnunk az összecsapásokba – emelte ki a második esztergomi szezonját kezdő átlövő-irányító.

– Amit a felkészülés során szerettünk volna, az a munkát nagyjából elvégeztük. A nyári szünetre kiadott egyéni programokat egytől egyig szépen megcsinálták, mindenki jó fizikai állapotban érkezett vissza a klubhoz – hangsúlyozta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában