Szombaton szezonkezdés

2024.09.06. 05:48

Faragó Lea: nagyon jó csapat van kialakulóban

Szombaton a Kisvárda ellen megkezdi szereplését az élvonalban a MOL Esztergom KC. A mindössze 19 éves balátlövő Faragó Lea bizakodva várja a szezonrajtot.

Luter Márk

Már csak kettőt kell aludni és a MOL Esztergom átalakult együttese bemutatkozik a női kézilabda NB I.-ben. A csapat szurkolói számíthatnak Faragó Lea fantasztikus bombáira, hiszen a 19 éves balátlövő az elmúlt idényben hatodik lett a hazai góllövőlistán. Korábban a csapat két motorjával, Elek Gáborral és Szucsánszki Zitával is beszélgettünk.

Faragó Lea az egyik oszlopos tagja lehet az esztergomi női kézilabda-csapatnak
Faragó Lea az egyik oszlopos tagja lehet az esztergomi női kézilabda-csapatnak
Forrás: MOL Esztergom/Facebook

Faragó Lea junior világbajnoki döntővel hangolt a szezonra

A fiatal átlövő ezüstéremmel zárta az észak-macedóniai korosztályos vb-t, akit végül a torna All Star csapatába is beválasztottak. Lea az elmúlt öt idényben a balatonboglári NEKA akadémiáján pallérozódott.

Faragó úgy véli, hogy nagyon jó csapat van kialakulóban Esztergomban.

– Az öltözőben és az edzéseken jó a hangulat, persze munkát azt kőkeményen elvégezzük – nyilatkozta portálunknak a 19 éves balátlövő.

A tehetséges kézilabdázó elmondása szerint hatalmas élmény volt a világbajnoki döntő, de az utánpótlás torna miatt csupán egy hetet tudott pihenni a közelgő szezonrajt előtt.

Lea elárulta, hogy a csapat rutinos játékosai, így Szucsánszki Zita és a Ferencvárostól érkező Kisfaludy Anett is nagyon sokat segített a fiataloknak a beilleszkedésben és rengeteget lehet tőlük tanulni az edzéseken. 

– Vannak olyan játékelemek, amiket azért tudok megcsinálni, segítettek benne és bátorítottak –hangsúlyozta az újonc. 

Hozzátette, sokat számít, hogy ilyen fiatalon olyanok legyenek mellettem, akik tényleg tapasztaltak és komoly, elismert játékosok.

Elek Gábor csapata pályára lép a hétvégén 

A MOL Esztergom elsőosztályú női kézilabda-csapata szeptember 7-én, szombaton délután 4 órakor a Kisvárda ellen kezdi meg szereplését hazai környezetben, a Suzuki Arénában. A csarnok kapui már 14 óra 30-kor nyitnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában