Rettegett nyilak

2 órája

Darts: az SHDC játékosai rangos viadalra jutnának ki

Szerdától több, mint egy hónapon át a legjobb magyar versenyzőké lesz a főszerep a dartsban. Jó hír, hogy Erl Attila és Horváth Alex személyében vármegyénk dartsosai is szerencsét próbálnak az egyik legrangosabb nemzetközi viadal selejtezőjében.

Kemma.hu

A következő napokban, hetekben igazi eseménydömping köszönt be Magyar Darts-szövetség életében. A profik közé, a PDC színpadára a Nemzetközi Darts-szövetség (WDF) versenyein keresztül vezet az út, és egyre több hazai dartsos van a tűz közelében ezeken a viadalokon. Jó hír, hogy vármegyénk dartsosai is szerencsét próbálnak a közelgő megméretéseken.

A Sport-Hotel Darts-Club kiválósága, Erl Attila is indul a World Masters selejtezőjében
A Sport-Hotel Darts-Club kiválósága, Erl Attila is indul a World Masters selejtezőjében
Forrás: Sport-Hotel Darts Club - SHDC/Facebook

Meghatározó események a magyar darts jövője szempontjából

Öt fontos esemény követi egymást szeptember 25-étől.

Szeptember 25-én, szerdán a felvidéki Somorján kezdődik a WDF Európa-bajnokság, amelyen nyolc fős válogatott képviseli hazánkat. A női együttest Bogár Alexandra, Erdei Nóra, Ihász Veronika és Tekauer Gréta, míg a férfi csapatot Csóka András, Jehirszki György, Kovács Patrik és Major Nándor teszi teljessé.

Mindeközben szeptember 27-én, pénteken a World Masters Warm-up Weekenden a World Masters magyar szabadkártyái találnak gazdára a selejtezőtorna keretein belül. A tatabányai Sport-Hotel Darts Club két kiválósága, a nemrégiben Spanyolországban versenyző Erl Attila és Horváth Alex vesz részt. A viadalon hét férfi-, illetve nyolc női „kvóta” talál gazdára. 

A szervezők vasárnap sok versenyzőt várnak a szomszédban rendezett Európa-bajnokság helyszínéről Budapestre, hogy bronzkategóriás versennyel hangoljanak a World Mastersre, melyre mindössze második alkalommal kerül sor Anglián kívül. Két évvel ezelőtt a hollandiai Assen volt a torna házigazdája.

Október 3-án kerül sor az I. MDSZ Újságíró Kupára. A különleges viadalon a sportújságírók kipróbálhatják, mire mennek a magyar élmezőny képviselőivel, Erdei Nórával, Rucska Józseffel és az U23-as bajnokság két győztesével, Kovács Tamarával és Borbély Andrással szemben. Rucska és Borbély korábban a Hungarian Darts Trophy elnevezésű PDC-viadalon is részt vett.

Ha már Hungarian Darts Trophy: az elmúlt hétvégén megrendezett viadal negyedik kiírásán új győztest avattunk, hiszen a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen emelhette magasba a végső győztesnek járó trófeát. 2021-ben a walesi Gerwyn Price győzött a Papp László Sportarénában, egy évvel később az angol Joe Cullen nyert a BOK-csarnokban, míg tavaly az angol Dave Chisnall diadalmaskodott immár a Népligetben található minden igényt kielégítő sportlétesítménynek számító MVM Dome-ban.

A budapesti MVM Dome-ban megrendezett profi verseny döntőjében a holland szupersztár honfitársát, Gian van Veen-t győzte le, döntő leges küzdelemben, 8-7 arányban. MVG szombaton egy kilenc nyilas leggel is elkápráztatta a rekordlétszámú hazai közönséget. Továbbá a norvég Cor Dekker és a német Martin Schindler is tökéletes játékot produkált, ennek ellenére már abban a fordulóban elbúcsúztak a tornától, amikor ilyen fantasztikus teljesítményt nyújtottak. 

Október 9. és 13. között a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik a WDF World Masters-t, amely az amatőr szervezet egyik legrégibb és legpatinásabb dartsversenye. Az esemény rangját megmutatja, hogy két éve az idei PDC-világbajnoki döntős angol Luke Littler győzött. Az idei kiíráson pedig a WDF-világbajnoki címvédő angol Beau Greaves is tiszteletét teszi, továbbá rengeteg magyar kap lehetőséget a hazai viadalon. 

  • A szombati elődöntőket és döntőket október 12-én 15 órától a Sport 2 élőben közvetíti.

A rendezvénysorozatot október utolsó hétvégéjén a hagyományokhoz híven a XXVI. Hungarian Darts Open zárja, amelynek keretein belül egy ezüst-, és egy bronzkategóriás versenyre kerül sor.

November 29. és december 9. között a WDF-világbajnoksággal zárul az amatőr szervezet versenyzői számára az év az Egyesület Királyságban található Lakeside-ban, a kvalifikációra az előző évhez hasonlóan mind a négy kategóriában (férfi, női, ifjúsági fiú, ifi lány) több magyar játékos is jó eséllyel pályázik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában