Díj

2 órája

Hernádi Ádám az év polgármestere

Karcagon tartotta a Szféra a XXIX. MBH Bank Városi Polgármesterek Randevúját. A települések vezetőit 1995 óta évente jutalmazzák. Idén Esztergom első embere, Hernádi Ádám lett az év polgármestere.

Kemma.hu

A találkozón az önkormányzatok a hivatalos átadók mellett különböző ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt. Az önkormányzati világ legnívósabb elismeréséről augusztus 1. és augusztus 31. között lehetett szavazni. Idén azok a városvezetők kaphattak érvényesen voksot, akik a június 9-i választáskor hivatalban voltak. A díj Szász Endre linómetszete volt. Esztergom első embere lett az év polgármestere.

Hernádi Ádám lett az év polgármestere
Hernádi Ádám lett az év polgármestere
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Hernádi Ádám az év polgármestere

Az év polgármestere díjat a szavazóközönség Esztergom első emberének Hernádi Ádámnak ítélte. Az árvízi védekezés miatt Esztergom első embere a díjat Dukai Miklóstól, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkárától és Oltványi Tamástól, a Szféra Európa Kft. ügyvezetőjétől később veszi át. Az év alpolgármesterét és jegyzőjét is díjazták. Az Év Alpolgármestere Szeles Szabolcs (Győr), az Év Jegyzője pedig Dr. Bodnár Attila (Badacsonytomaj) lett.

Kiváló előadások is voltak

Idén először a Szféra új kategóriában városokat is díjazott. A 2019-2024-ig tartó ötéves ciklus alatt rendkívül eredményesnek ítélt városainak Sikeres Városok Kulcsa kitüntetést adományozott. Az egyedi kulcsokat idén 5 város, Nyíregyháza, Kecskemét, Veszprém, Szeged és Debrecen nyerte el. A városok vezetői Dukai Miklós államtitkártól vehették át a kitüntetést. A Magyar Telekomtól Boros Robin az energiahatékonyságról, a Magyar Postától a cég elnök-vezérigazgatója, Dr. Balczó Barnabás a szervezet működéséről, a Porsche Hungáriától ügyvezető igazgatójuk, Wachtler Tamás a magyar autóipar kilátásairól tartott előadást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában