Diplomaátadó

2024.07.05. 18:46

Negyvennégyen dobták magasba kalapjukat a diplomaosztón +fotók

Az Edutus Egyetem tatabányai campusán pénteken kora délután negyvennégyen dobták a magasba talár sapkájukat, miután a diákok ünnepélyes keretek között büszkén átvehették diplomájukat. A diplomaosztót nagy érdeklődés övezte.

Kemma.hu

Csak úgy repkedtek a kalapok a tatabányai Edutus Egyetem "A" épületének aulájában

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

A tatabányai Edutus Egyetem  “A” épületének aulájában pénteken délután 2 órakor rendezték a diplomaátadó-ünnepséget, melyen a diákok ünnepélyes körülmények között vehették át diplomájukat. A széksorok megteltek, több százan voltak kíváncsiak a végzősök utolsó, ünnepélyes egyetemi eseményére, a diplomaosztóra.

Megteltek a széksorok a tatabányai Edutus Egyetem pénteki diplomaosztó-ünnepségén
Megteltek a széksorok a tatabányai Edutus Egyetem pénteki diplomaosztó-ünnepségén
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A bizottságban Dr. Kancz Csaba Komárom-Esztergom Vármegye főispánja, Némethné Dr. Gál Andrea rektor és Dr. Szaniszló Gábor tagozatvezető, az Edutus Felnőttképzési Akadémia igazgatója foglalt helyet az emelvényen. A rektor asszony és főispán úr külön-külön köszöntötték a hallgatókat, majd a tatabányai Árpád Gimnázium diákját, Gyalókai Kitti énekest hallgathatták meg a résztvevők, aki Nagy Bogitól a Holnap című dalt énekelte el a nagyközönségnek.

A tatabányai Árpád Gimnázium diákja Gyalókai Kitti énekes lépett fel az Edutus Egyetem diplomaosztóján
A tatabányai Árpád Gimnázium diákja Gyalókai Kitti énekes lépett fel az Edutus Egyetem diplomaosztóján 
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Hat szakon szereztek diplomát a tatabányai végzősök

A tatabányai ünnepélyes hangvételű eseményen összesen 44 diák kaphatta kézhez végzettséget igazoló dokumentumait, közülük 38-an jeles minősítésű diplomát szereztek.

Az alábbi szakokat sikeresen elvégző diákok vehették át diplomáikat:

  • kereskedelem és marketing [logisztika] felsőoktatási szakképzés
  • műszaki felsőoktatási szakképzés
  • gazdálkodási és menedzsment alapképzés
  • kereskedelem és marketing alapképzés
  • mechatronikai mérnöki alapképzés
  • műszaki menedzser alapképzés 
    Az ünnepségen továbbá beszédet mondott Némethné Dr. Gál Andrea, az Edutus Egyetem rektora és Dr. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom vármegye főispánja.

Dr. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom vármegye főispánja kiemelte, nagyon örül, hogy a családtagok: szülők, testvérek, házastársak, barátok/barátnők, gyerekek közül is sokan eljöttek az ünnepélyes diplomaátadó-ünnepségre. Abban bízik, hogy a végzős diákok megállják a helyüket a nagybetűs életben, a munka világa mellett a magánéletben egyaránt. Meglepően sok kisgyermek is jelen volt a különleges napon.

Dr. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom Vármegye főispánja is köszöntötte az egybegyűlteket
Dr. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom Vármegye főispánja is köszöntötte az egybegyűlteket
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

 

A diplomaosztó a hagyományoknak megfelelően zárult

A bő fél órás ünnepség hivatalos részének végén elhangzott Vörösmarty Mihály: Szózat című műve, majd a hagyományoknak megfelelően az immáron diplomások az egyetem zászlaját a végzett évfolyamokat jelképező szalaggal díszítették, és természetesen a talár sapkadobás sem maradhatott el. A program a friss diplomások számára a délután hátralévő részében estébe vagy akár éjszakába nyúlóan a szeretteik körében vélhetően tovább folytatódott.

Az elmúlt hetek, hónapok fárasztó hajszája után egy kis hétvégi pihenés, vagy nyaralás vár az egyetem lediplomázott hallgatóira, akik a jövőben egy mesterképzésen, akár egy újabb alapképzésen tovább folytatják tanulmányaikat, vagy nagybetűs élet következő lépéseként a közeljövőben állást találnak a munkaerő-piacon.

Az 1992-ben alapított Edutus Egyetem széles képzési palettával rendelkezik, mely számos tudományterületet ölel fel, így a hallgatók különböző érdeklődési körüknek és karrierterveiknek megfelelő képzések közül választhatnak. A bolognai rendszerű képzéseken túl az egyetem Felnőttképzési Intézete számos szakirányú továbbképzést és felnőttképzési programot kínál az érdeklődőknek, melyek körében – a gazdasági és műszaki terület mellett – pedagógus és egészségügyi továbbképzések, vagy akár egyedi vállalati igényekre szabott programok is szerepelnek. Az egyetem központja Tatabányán található, azonban további képzési helyszíneket is működtet, például Budapesten, Tatán, Balatonfüreden és Székelyudvarhelyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában