Labdarúgás

2024.07.13. 15:57

Két csapattal vívott a Bányász

A Csepel és a Tiszakécske is elutazott július 13-án Komárom-Esztergom vármegye székhelyére. A Tatabánya jól teljesített, első mérkőzését nagy fölénnyel zárta.

Kemma.hu

Megterhelő napon van túl az Opus Tigáz Tatabánya: a nyári hőségben két felkészülés mérkőzést is lejátszottak, igaz, mindkettőt hazai pályán.

Opus Tigáz Tatabánya - Tiszakécske felkészülési meccs
Két meccset is játszott július 13-án a Tatabánya
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

 A 11 órakor induló meccsen az NB III.-ba feljuttó Csepelt fogadta a Bányász. Utóbbiak igen meggyőző teljesítményt nyújtottak, az első félidőt 1-0-s eredménnyel zárták: A 40. percben Vass Patrik nagy rúgása találta el a felső lécet, a lepattanó játékszert azonban Dala Samu sikeresen a kapuba fejelte.

Az 55. percben tizenegyesre került sor. A Csepel védője Katona Károly mezét szakította el, a saját tizenhatosán belül. A büntetőt Károly értékesítette, mellyel 2-0-ra emelte csapatának előnyét. 

Csak tíz percet kellett várni az újabb gólért: Vass Patrik szögletét Kovács István fejezte be sikeresen, újabb fejes talált be a kapuba, 3-0.

Mindössze egyetlen minutummal később a vendégek ellen szabálytalankodott a Tatabánya, aminek segítségével büntetőhöz jutottak a csepeliek. Tóth László egy jól megrúgott labdával szépített. A 72. percben Pénzelik Soma veszélyes kísérletét védte a Csepel hálóőre, de ennél az esetnél is kedvezptlenül alakult számukra a kipattanó labda, hiszen a Tatabánya játékosa, Zacsek Csaba tudta jól elhelyezni a bőrt, 4-1.

A 82. percben Szűcs levente lőtt 16 méterről a bal alsó sarokba, de a mérkőzés végkimenetelén ez már semmit sem változtatott.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés

Opus Tigáz Tatabánya - TC 4-2 (1-0)
Grosics Gyula stadion

Tatabánya: Balla - Klausz, Harsányi, Székely, Deutsch, Katona, Kovács, Soltész, Vass, Kocsis, Dala.

Döntetlen a Tiszakécske ellen

A 13 órakor rajtoló párharc alatt már nem született annyi gól, mint az előző mecsen. A 11. percben Bertus Lajos szöglete után Árvai Dániel passzolta be középre a labdát, majd Krupánszki Balázs sikeresen gólt szerzett. Az első játékrészben több találatot nem termeltek a focisták, 1-0-s Bányász előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok a szünetre.

A 60. percben a Tiszakécske Horváth Emil góljával egyenlített, többször már nem verték át a támadók a védelmet és a kapusokat, így 1-1-es döntetlennél fújta le a mérkőzést a bíró.

Opus Tigáz Tatabánya - Tiszakécske felkészülési meccs
A kánikula sem fogta vissza a játékosok teljesítményét
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés

Opus Tigáz Tatabánya - Tiszakécskei LC 1-1 (1-0)
Grosics Gyula stadion

Tatabánya: Maier (Lóth, 30.) - Csernik (Pénzelik, 75.), Buna, Krupánszki, Jagodics, Varga, Szegleti, Bartus, Letenyei, Árvai, Jelena (Német D., 46.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában