Utánpótlássiker

2024.07.06. 11:20

Faragó Lea junior vb-ezüsttel hangolódott az esztergomi idényre

Mint ismert, a magyar női junior kézilabda-válogatott ezüstéremmel zárta az észak-macedóniai korosztályos világbajnokságot. A lányok közül az esztergomi Faragó Leával beszélgettünk, akit a torna All Star csapatba is beválasztottak.

Luter Márk

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a magyar női junior kézilabda-válogatott vb-ezüstéremmel zárta utánpótlás-pályafutását, miután 29–26-ra elveszítette a vasárnapi, Franciaország elleni döntőt. A csapatban három vármegyei kötődésű játékos is szerepelt, az immár Esztergomi Vitézek-játékosnak számító Faragó Lea és az irányító Horváth Fanni mellett a dorogi születésű jobbátlövő, Kovács Anikó is kivette részét a szkopjei junior világbajnokságon szerzett ezüstből. A lányok közül Faragó Leával, az All Star csapat balátlövőjével beszélgettünk.

Az U20-as magyar kézilabdaválogatott 29-26-ra kikapott a junior világbajnokság döntőjében Franciaországtól. A csapat esztergomi tagja, Faragó Lea ismét bravúros teljesítményt nyújtott a találkozón.
Az Esztergomi Vitézek kiváló balátlövője, Faragó Lea csak úgy szórta a gólokat a szkopjei junior Eb-n
Forrás: IHF/Facebook

Faragó Lea már feldolgozta a vasárnapi döntőt

A 18 éves balátlövő a junior vb elődöntőjében és a döntőjében egyaránt 6-6 gólig jutott, a korosztályos torna hét mérkőzésén pedig összesen 32 gólt jegyzett, mellyel a magyar válogatott egyik legeredményesebb játékosa volt.

– Pár nap elteltével már át tudtam értékelni a múlt heti történéseket. A vasárnapi finálé után mindannyian nagyon csalódottak voltunk, hogy nem sikerült legyőzni Franciaországot, de most már tudunk örülni az ezüstéremnek is – nyilatkozta lapunknak az Esztergomi Vitézek friss igazolása.

Mindent megtettem, rengeteget dolgoztam azért, hogy az egész szezonban kitartson a jó formám, az edzéseken is próbáltam mindig a maximumot nyújtani, ami szerintem úgy ahogy sikerült is. Nagyon örülök, hogy jól ment a játék a klubszezonban, illetve a junior vb során egyaránt.

Az esztergomi balátlövő Szkopjéban debütált világversenyen 

A mindössze 18 éves, nemrégiben leérettségizett Faragó Lea korábban még nem szerepelt korosztálya válogatottjában, de idén meghívót kapott Szilágyi Zoltán szövetségi edzőtől. Az elmúlt öt évben a balatonboglári NEKA-ban pallérozódó fiatal tehetség.

Nekem az észak-macedóniai junior világbajnokság volt az első nagy tornám a lányokkal. Összességében teljesen elégedett vagyok a szereplésünkkel, hiszen egy korosztályos világbajnokságon a legjobb négybe, ráadásul döntőbe jutni, szerintem hatalmas teljesítmény. Attól függetlenül, hogy most csak az ezüst jött össze, attól még elégedettek lehetünk.

Hamarosan egy új kaland kezdődik  

A torna All Star csapatába is beválasztott Faragó Leára teljesen új közeg vár Esztergomban, hiszen az elmúlt öt évben a NEKA akadémiáján nevelkedett. Az elmúlt szezonban a balatonboglári csapat színeiben rendkívül gólérzékeny volt, hiszen 23 mérkőzésen 125 találatot jegyzett, mellyel hatodikként zárt a hazai élvonal előző idénybeli góllövőlistáján.

Számomra most kezdődik az a nagybetűs élet, amikor mindent magamnak kell megoldani. Mindennek ellenére kíváncsian várom az új csapatommal való találkozást, illetve a közös munkát. Nagyon izgatott vagyok az előttem álló új kihívások miatt – nyilatkozta lelkesen portálunknak.

Ünneplés helyett inkább elbúcsúztak egymástól a lányok

– Vasárnap este ünnepeltünk, amennyire lehetett, de főleg a búcsún volt a hangsúly, hogy a lányok lezárják az utánpótlás-válogatottakban eltöltött elmúlt négy-öt évet. Nagyon jó időszakot éltünk meg együtt!

A junior világbajnoki ezüstérmes válogatottban vármegyénket továbbá Faragó Lea csapattársa, az elmúlt években a Ferencváros felnőtt csapatában is bemutatkozó Horváth Fanni, valamint a dorogi születésű Kovács Anikó erősítette.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában