Kézilabda

2024.06.29. 10:17

Bejuttatták az esztergomi lányok a junior válogatottat a vb-döntőbe

A magyar junior női kézilabda-válogatott huszáros hajrával 28–24-re legyőzte Hollandiát, így bejutott az észak-macedóniai rendezésű korosztályos-világbajnokság döntőjébe, ahol Franciaország lesz vasárnap az ellenfél. A leendő esztergomi játékos Faragó Lea volt a legeredményesebb magyar játékos, aki hat gólt szerzett.

Luter Márk

A magyar női junior kézilabda-válogatott bejutott az U20-as világbajnokság vasárnap döntőjébe, miután 28–24-re legyőzte Hollandiát. 

A magyar junior női kézilabda-válogatott két leendő esztergomi játékosa fantasztikus teljesítményt nyújtott

A péntek esti elődöntőben, a leendő esztergomi balátlövő, Faragó Lea volt a legeredményesebb magyar játékos, aki parádés teljesítményt nyújtva hat gólig jutott. A következő bajnoki szezonban a szintén az Esztergomi Vitézek csapatát erősítő Horváth Fanni is szépen helytállt, ezúttal egy kapura lövésig vitte.

A felek között a szünet után alakult ki jelentős különbség, hiszen a magyar csapat az első félidőbeli háromgólos hátrány után (15–12) a második játékrészben hét góllal múlta felül (16–9) nagynevű riválisát, ez volt a négygólos magyar győzelem rövid története.  

A vasárnap 17 óra 30-kor kezdődő döntőben Franciaország lesz Magyarország ellenfele.

Horváth Fanni is becsülettel küzdött az elődöntőben
Fotó: Jure Banfi / kolektiff / Forrás: International Handball Federation/Facebook

Kézilabda, junior-világbajnokság, Szkopje, elődöntő:
Magyarország–Hollandia 28–24 (12–15)

Magyarország: Zaj, Imre (kapusok), Faragó 6, Kovács 5, Vártok  3,  Szabó 3, Csernyánszki 2, Varga 2,  Csíkos  2, Szabó 2, Kövér 2, Farkas 1.

Szilágyi Zoltán, a magyar női juniorválogatott szövetségi edzője így értékelt:

– Fantasztikus érzés a döntőbe jutás mindannyiunk számára. Nagyon büszke vagyok a lányokra. Sokáig szenvedtünk a mérkőzésen és csak futottunk az eredmény után, nem igazán találtuk a hollandok ellenszerét. Ahogy a védekezésünk feljavult, jött egy extra kapusteljesítmény, ahogy sikerült a hatosfalunkat olyan hőfokra emelni, ami kell egy ilyen rangadóhoz. Támadásban is olyan klasszis teljesítményt nyújtottunk a hajrában, amivel meg tudtuk szerezni ezt a győzelmet. Embertelen volt a csütörtöki negyeddöntős napunk Izland ellen, hiszen az áramszünet miatt mintegy két órát töltöttünk a pályán, emiatt enerváltak, fásultak voltak a lányok a pénteki mérkőzés elején, egyszerűen nem voltunk olyan élesek. A szünetben azt mondtam a lányoknak, hogy mentálisan kell ebbe az elődöntőbe megérkeznünk. 

A második félidőben a kapuban, illetve a támadásokban is fel tudunk javulni, aminek köszönhetően komoly erőre kaptunk.  A hollandok már nem tudtak visszajönni. Nagyon remélem, hogy a döntőben is ilyen elánnal fogunk küzdeni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában