Foci Eb

2024.07.01. 18:00

Bozsik Péter szerint Svájc legyőzi Angliát a foci Eb-n

Anglia hosszabbításban legyőzte Szlovákiát. Bozsik Péter, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelte a németországi férfi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap délutáni nyolcaddöntőjét, továbbá jövőbe tekintett.

Luter Márk

Mint közismert, Anglia drámai körülmények között, az utolsó percben kiegyenlítve hosszabbításra mentette a szlovákok elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőt, melynek legelső percében a Bayern München csatára, Harry Kane rúgta a legjobb nyolc közé a szigetországiakat. A németországi Eb vasárnap délutáni gelsenkircheni mérkőzését Bozsik Péter értékelte lapunknak.

– Az angolok már a legutóbbi világversenyeken, vagy világversenyeken is hasonló defenzív mentalitással játszottak. Amióta Garreth Southgate Anglia szövetségi kapitánya, azóta tulajdonképpen ezt a hozzáállást láthatjuk tőlük – fejtette ki a véleményét az M4 Sport szakkommentátora az 1966-os világbajnok Angliáról.

– Számomra ez elég nehezen elfogadható, hogy az angoloknak nincs csapatjátéka, pusztán arra épül a focijuk, hogy ne kapjanak gólt, hogy aztán valamelyik valamelyik világsztárjuk úgyis rúg egyet. Ez most bejött nekik.

KANE, Harry
Harry Kane ünnepli az angolok győztes gólját
Forrás:  MTI

Bozsik Péter szerint Svájc legyőzi az angolokat a foci Eb negyeddöntőjében

A magyar férfi labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya svájci továbbjutást vár a negyeddöntőben. A szakember nem látja az angolokban azt, hogy bármire is tudnának reagálni, véleménye szerint csak a maguk semmitmondó futballját játsszák. Úgy véli, ha továbbra is ilyen játékfelfogással futballoznak az angolok, akkor jó esély lehet a svájci továbbjutásra. 

– Semmi agresszivitást nem látok bennük, márpedig ha Svájcot engedik játszani, akkor ők ezzel élnek, mert ahogy az előző mérkőzéseken, így ellenünk is bizonyították: tudnak focizni – emelte ki a Komáromi VSE labdarúgó-csapatának korábbi vezetőedzője.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában