Vívás

2024.06.27. 11:30

Kijelölték a vívóválogatottat a párizsi olimpiára, Muhari Eszter is a keret tagja

Hivatalossá vált a magyar vívók névsora az idei ötkarikás játékokon. Muhari Eszter, a tatabányai tehetség hivatalosan is a válogatott keret tagja.

Kemma.hu

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége elfogadta Boczkó Gábor szövetségi kapitány javaslatát a párizsi olimpiára utazó vívók keretével kapcsolatban. Ennek értelmében hivatalosan is az olimpiai csapat tagja Muhari Eszter, a Tatabányai SC párbajtőrözője. 

Hivatalossá vált a magyar vívók névsora az idei ötkarikás játékokon. Muhari Eszter, a tatabányai tehetség hivatalosan is a válogatott keretében.
Muhari Eszter, négyszeres egyéni magyar bajnok
Forrás: hunfencing.hu

Május végén robbant a hír: holléti adminisztrációs rendszerben vétett adminisztrációs hibái miatt két évre eltiltották Kun Annát. A kvótát Muhari Eszter kapta meg, hivatalosan azonban június 25-én jelölték ki a keretet. A négyszeres egyéni magyar bajnok elért egy újabb mérföldkövet karrierjében, amiről minden sportoló álmodozik.

A Svájcban rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett Muhari Eszter Gnám Tamarával, Dékány Kingával és Nagy Blankával együtt csapatversenyben. A tatabányaiak sportolója azon lesz, hogy az egész világnak megmutassa tehetségét, mindezek mellett minden bizonnyal komoly tapasztalatokkal fog hazatérni a francia fővárosból. 

Jackl Vivienért is izgulhatunk az olimpián

A mindössze 15 éves tatabányai csodatini két versenyszámban is kvalifikált a párizsi olimpiára. Az újdonsült Európa-bajnok Jackl Vivien immár hivatalosan is ötkarikás indulónak mondhatja magát.

Kun Anna tatai vívó végül megkapta a büntetését, így eltiltották őt a vívástól

Vármegyénk egyik legsikeresebb sportolója, Kun Anna tatai vívó sajnos megkapta azt a büntetést, ami bár valószínűsíthető volt, mégis reménykedtek sokan, hogy nem következik be.

Még április elején robbant a szörnyű hír, hogy Kun Anna olimpiai szereplése, és a közeljövőbeli pályafutása is veszélybe kerülhet egy doppingvétség miatt. A doppingvétségnek nem a klasszikus esetéről van szó, ugyanis a tatai vívó soha nem produkált pozitív tesztet, mégis ugyanabba a kategóriába esik adminisztrációs hibák miatt azokkal a sportolókkal, akik valamilyen tiltott szerhez nyúlnak a jobb eredmények elérése érdekében. A tatai sportoló egy éven belül háromszor vétett azon szabály ellen, miszerint nem tudta igazolni a hollétét a doppingszövetségnek.

A rémálom végül valósággá vált, Kun Annát két évre, 2026. május 10-ig eltiltották a versenyzéstől. Hiába vívta ki tehát korábban a jogot a párizsi olimpián való szereplésre, nem utazhat el az ötkarikás játékokra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában