Álláspont

2024.06.16. 06:40

Az eltiltott Kun Anna üzenetet kapott az olimpiai bajnoktól

Nébald György kifejtette a véleményét a tatai Kun Annáról, akit két évre eltiltottak, ezért a párbajtőröző nem indulhat a párizsi olimpián.

Kemma.hu

Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk, a tatai Kun Anna, aki egyértelmű éremesélyesnek tűnt az olimpián, megszegte a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség holléti nyilvántartási szabályzatát, ezért kétéves eltiltással sújtották. A csapatban olimpiai bajnok kardvívó Nébald György a nool.hu-nak beszélt az ügyről.

Kun Anna legkorábban 2026-ban térhet vissza a pástra
Kun Anna legkorábban 2026-ban térhet vissza a pástra
Fotó: Augusto Bizzi / Forrás: FIE

A vívás ikonja bízik Kun Anna visszatérésében

– Anna rendkívül nagy hibát követett el a figyelmetlenségével, hogy hiába keresték az ellenőrök, nem találták. Bár a két év nagy idő, és hivatalosan ezalatt edzeni sem edzhet, 

azért reménykedem benne, nem okoz majd akkora törést a pályafutásában ez a kínos eset, hogy végleg szögre akassza a fegyverét

– mondta 1988 ötkarikás győztese.

Kun Anna hiányában a tatabányai Muhari Eszter indulhat magyar színekben női párbajtőrvívásban a párizsi olimpián.

Végül, de nem utolsósorban a magyar vívók párizsi esélyeiről is nyilatkozott Dr. Nébald György, aki minden éremfajtából legalább egyet-egyet szeretne látni a francia fővárosban Szilágyi Áron, Siklósi Gergely, Márton Anna és társai nyakában, de hogy ezek a medáltulajdonosok ténylegesen kik lesznek, azt nem meri megjósolni.

Anna tatai klubja a közelmúltban úgy fogalmazott, kitartást kívánnak neki és visszavárják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!