Voksok

3 órája

Konténerváros lesz Tatabányából? - erről is szavaztak a képviselők

Több új elemet terveznek a városban, holott éppen az a probléma, hogy sok van belőlük. Az önkormányzat felmérése szerint szigorú szabályozáshoz kell kötni a konténerek építését.

Kemma.hu

Nagyon aktuális téma is szóba került a tatabányai képviselők tárgyalásakor. Szücsné Posztovics Ilona polgármester kiemelte, hogy nem szeretne konténervárost kialakítani. 

Konténer szabályozásról is döntött a képviselő-testület
Konténer épül majd a közeljövőben a mentőállomásnál
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Tatabánya területén a konténerek telepítése roppant szigorú szabályok között lehetséges. Jelenleg csak az építkezési területeken és ideiglenesen lehet elhelyezni őket, ám egyre nagyobb az igény az állandó és más célú felhasználásra is. Az előterjesztés pontjai szerint tervben van konténerépítés a Tatabányai Sport Club területén, ami öltözőként funkcionálna, de a mentőállomás területére is terveznek egyet, valamint az önkormányzat ily módon létesítene hajléktalanszállókat

Ezzel, mármint az építési szabályzattal kapcsolatban készített az önkormányzat egy felmérést. A dokumentum szerint a konténer és a konténerlakás között van különbség. Egyre több a konténer a városban, ráadásul sok helyen rontják is a településképet, ezért szabályozni kell telepítésüket. 

Konténer: soroljuk, hol tilos telepíteni

Gazdasági övezetekben például feltétel nélkül megengedett, olyan városrészekben, ahol illeszkedik a városképbe, lehetőség van bizonyos feltételek mellett telepíteni. Sűrűn lakott városrészbe például gondoskodni kell a konténer takarásáról és továbbra sem megengedett a telepítés védelem alatt álló természeti és épített értékek területén, ahogy üdülőterületeken vagy beépítetlen területeken sem. A környező településeken is hasonló a szabályozás, Esztergomban és Tatán is.  A bizottságok egyhangú véleménye alapján szükség van a szabályozásra. Miként a testület minden tagja szerint.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában