Jegyzet - 2024. 10. 25.

2 órája

Unokák

Fenyvesi Károly

Terheléses vércukor vizsgálat első körén vagyunk túl régi ismerősömmel a helyi rendelőintézet laboratóriumában. Már megittuk a cukros vizet, egymás melletti széken üldögélünk a váróteremben a folytatásra várva. Lala enyhén szólva nincs nagyon hozzászokva ilyen reggeli italokhoz, lehet, hogy ezért dünnyög sok gondja közül az egyikről. A szerda piros betűs nap volt a naptárunkban, mégsem jött össze egy kiadós, biztatóan hosszú hétvége. Nem akart elutazni sehova, mégis jó lett volna a lelkének. Szó nélkül hagyom gondolatait, telefonját nyomogatva gyorsan egy másik világba érkezik. Csendesen mormogja, hogy a heti csütörtökünk miről nevezetes. Például dátuma az Egyesült Nemzetek Szervezete, az éghajlatvédelem, az origami világnapjának, a magyar operett napjának és elkezdődött a lefegyverkezés hete. Mielőtt esetleg egy téma mélyen ható elemzésébe belekezdene, újabb jelenése van a labor ajtaja mögött. Lala leltárja kipihenéseként én is elkezdem nyomogatni telefonom gombjait. Furcsa módon egészen más világba érkezem meg.

A Belügyminisztérium tervezete alapján, kormányzati döntéssel, ma elkezdődik a november első hétfőjéig tartó őszi tanítási szünet az iskolákban. Lalával vélhetően erről nem fogok sokat beszélgetni. Nincs unokája. Nagyszülőként nem száll, nem szállhat bele a gyerekek tanítási szünete egyhetes, izgalmas világába. Nem tudom, mit gondolhat erről. Pedig ettől is kerek a világ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában