Siker

2024.06.04. 18:48

A tatabányai Kovács Gergely csapatban aranyérmes lett az U23-as Eb-n

Kovács Gergely nyakába ezüstérem után arany is került az U23-as Európa-bajnokságon.

Kemma.hu

Csapatversennyel folytatódott a tatabányai vívók számára az U23-as Európa-bajnokság. Pástra lépett Kovács Gergely és Salamon Réka is.

Somody Soma, Bartkó Levente, Kovács Gergely és Keszthelyi Zsombor
Somody Soma, Bartkó Levente, Kovács Gergely és Keszthelyi Zsombor
Fotó: European Fencing Federation / Forrás: Facebook

A férfiak az egyéniben ezüstérmes, tatabányai Kovács Gergellyel a keretben a svédek ellen kezdtek. A négy közé jutásért a portugálok következtek, akik először átvették a vezetést, Keszthelyi Zsombor azonban fordított, Somody Soma pedig tovább növelte a különbséget. Bár a végére a fiúk kicsit elfáradtak, a nagy előnyt a portugálok már nem tudták behozni, 45:34 lett a vége.

A négy között Svájccal kerültek szembe. Az ellenfél jobban kezdett, sokáig azonban nem örülhettek, mert a magyar csapat átvette a vezetést és ismét tetemes előnyt szerzett, 45:33 -ra győztek a mieink.

A döntőben a franciák jöttek, akik hamar elhúztak, de Keszthely Zsombor újra felhozta a csapatot, Somody Somának pedig sikerült fordítania. Kovács Gergely zárta az asszók sorát, 45:41 lett a vége. Az aranyérmes csapat tagjai: Keszthelyi Zsombor, Kovács Gergely, Somody Soma, Bartkó Levente.

Kovács Gergely mellett Salamon Réka is pástra lépett ma

A tatabányai Salamon Réka is tagja volt a női csapatnak. Nem sokon múlt számukra a négy közé jutás, ám nem sikerült a bravúr a franciák ellen, akik 45:42-re legyőzték őket. Így az ötödik helyért folytatódott számukra a küzdelem. Először az osztrákokat győzték le magabiztosan, majd Románia következett, akik 45:43-ra legyőzték a magyarokat. Így a hatodik helyen zárt a Tóth Jázmin, Salamon Réka, Wimmer Dorina, Kálmán Gyöngyvér alkotta válogatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában