Időjárás

2024.06.28. 04:29

Nem szabadulunk a zivataroktól - ilyen időjárásra számítsatok ma

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint június 28-án, pénteken a sok napsütés után délután elszórtan fordul elő zápor, vagy zivatar a gomolyfelhőkből. 30 fok körüli kánikula lesz. Gyenge marad a légmozgás.

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken a napsütés mellett ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és a déli óráktól újból nő a záporok, zivatarok számossága, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű a legkevesebb helyen csapadék, majd este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam. A zivatarokat leszámítva többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között várható. 

A Komárom-Esztergom vármegyére kiadott elsőfokú figyelmeztető előrejelzés szerint zivatar kialakulására lehet számítani, amelyben alsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!