Úszó Eb

2024.06.20. 17:44

Jackl Vivien döntős 1500 méteren is

Csodát láthatott a nagyérdemű a belgrádi forróságban. A tatabányai szupertini, Jackl Vivien 400 méteres vegyes úszásban nyert ezüstérme után alig fél nappal később döntőbe jutott 1500 gyorson a Szerbiában zajló nagymedencés úszó Európa-bajnokságon.

Luter Márk

Az áprilisi országos bajnokságon megúszott olimpiai szintidő óta a párizsi ötkarikás játékokra készülő Jackl Vivien a belgrádi vizes Európa-bajnokságon ismét kimutatta a foga fehérjét, miután parádés teljesítményt nyújtva bejutott a női 1500 méteres gyors úszás péntek esti fináléjába. A mindössze 15 esztendős magyar versenyző a csütörtök délelőtti második előfutam ötös pályájára kapott besorolást, 16:44.13 perces eredménnyel futamában a harmadik helyen csapott célba, összesítésben pedig az ötödikként jutott be a leghosszabb medencés versenyszám nyolcfős döntőjébe. A TVSE üstökösszerűen berobbanó tehetsége pályafutása első nagymedencés Európa-bajnokságán szerepel, aki a tavaly decemberi romániai rövid pályás kontinensviadalon debütált világversenyen a felnőttek között.

Jackl Vivien a belgrádi vizes Európa-bajnokságon
Jackl Vivien a belgrádi úszó Eb-n a dobogó második fokára állhatott fel 400 vegyesen
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

A belgrádi uszoda nem először hozott szerencsét Jackl Viviennek

Jackl Vivien ezt az úszómedencét már a tavalyi junior Európa-bajnokságon megismerte, sőt a pódium is ismerős lehet neki, hiszen mindössze 14 évesen a legjobbnak bizonyult a korosztályos Eb-n.

Az Egerszegi Krisztina utódjának kikiáltott Jackl Vivien a bemutatkozó versenyszámában, 200 méteres női hátúszásban a 12. pozícióban végzett.

A tatabányai csodaúszó, Jackl Vivien az egyik legkomplexebbnek tartott számban, 400 méteres vegyes úszásban 4:38.96-os idővel, másodikként csapott célba, amely több mint négy másodperccel volt lassabb, mint a Duna Arénában megrendezett áprilisi országos bajnokságon úszott olimpiai szintes ideje.

A magyar éremeső kedd után szerdán is folytatódott
Visszatérve a szerda esti programra, a magyar 4x100m-es gyors váltó (Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett – Jakabos Zsuzsanna, Molnár Dóra) országos csúccsal ülhetett fel Európa trónjára, mellyel a 2009-es római világbajnokságon, még cápadresszben úszott időt adtak át a múltnak. Az egyéni versenyszámokban is remek magyar eredményeknek tapsolhattunk, hiszen Németh Nándor a klasszikus medencés számnak számító 100m gyorson a világcsúcstartó román David Popovici mögött ezüstérmes, az 1500 mellett pedig immár 800-on is ötkarikás szintidővel rendelkező Sárkány Zalán pedig utóbbi számban állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában