Ünnepség

2024.06.04. 18:26

Csernoviczki Éva nevét kapta a küzdőcsarnok

Június első keddjén tartották meg a névadó ünnepséget. Az eseményen Csernoviczki Éva is megjelent, akit nagy büszkeséggel töltött el az történelmi rendezvény.

Kemma.hu

Június 4-én rendezték a küzdőcsarnok névadóját. Ehhez hasonló esemény mindig is nagy rendezvénynek számít, hiszen ilyen esetekben nagy sportolókról nevezik el azokat a létesítményeket, ahol a fiatalok elkezdik űzni az adott sportágat, ahol kinevelik a következő generáció nagy bajnokait. Most sem volt ez másképpen, a mindenki által ismert Csernoviczki Éva nevét adták az épületnek. 

A tatabányai élsportoló a magyar cselgáncs történetének első női versenyzője, aki érmet szerzett az olimpiai játékokon. 2012-ben, az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban szerzett bronzérmet, 48 kilogrammban. A kiemelkedő sportoló nagy motivációt jelent a fiatal reménységeknek, ezáltal nem véletlen a névadás. Tatabánya önkormányzata, mint a sportlétesítmény tulajdonosa májusi közgyűlésén határozott arról, hogy a sportközpont részét képező csarnokot a dzsúdósról nevezi el. 

Június első keddjén tartották meg a névátadó ünnepséget. A sportközpont részét képező Küzdőcsarnok az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva nevét kapta.
Csernoviczki Éva nevét kapta a csarnok, ahol Gál Csaba és sok más jelentős személy is megjelent
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Az eseményt Gál Csaba, önkormányzati képviselő- és frakcióvezető, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje nyitotta meg. A tehetséges, fiatal sportolók és a megjelentek előtt kitért arra, hogy Tatabánya a bányászokról, a Turulról és a sportolókról híres. Több létesítményt is elneveztek már kiemelkedő tatabányai sportemberekről, ez a szám keddtől tovább gyarapodott. Kitért arra, hogy régóta ismeri már Csernoviczki Évát, ő egy tökéletes inspiráció lesz majd a jövő nemzedékeinek.

A rendezvényven szót kért Nagy András, a Magyar Judo Szövetség főtitkára is. Véleménye szerint méltó módon fogja viselni az épület a kiemelkedő tatabányai sportoló nevét, aki az eddigi karrierje alatt nem csak magyar, de globális sporttörténelmet is írt.

A beszédek után megtörtént a nagy pillanat: leleplezték a feliratot. Gál Csaba és Csernoviczki Éva közösen húzták le a fehér takarót, mindeközben tapsvihar tört ki a helyszínen, mindenki átélte a nagy pillanatot. A későbbiekben a csarnokban folytatódott az ünnepség, ahol a tatabányai judo-utánpótlás tagjait mutatták be. A fiatalok látványos és izgalmas bemutatót is tartottak. A jelenlévők megcsodálhatták azt, hogy milyen sok és kemény munka van ebben a sportágban is, mennyire komplex feladat akár egy komolyabb edzésen is részt venni. A nagy tornákon való sikerek elérése elképesztő koncentrációt, munkamorált, kitartást és tehetséget igényel.

Június első keddjén tartották meg a névátadó ünnepséget. A sportközpont részét képező Küzdőcsarnok az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva nevét kapta.
A történelmi pillanatot tapsviharral ünnepelték a megjelentek
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Az eseményen megjelent:

  • Az ünnepelt Csernoviczki Éva és családja
  • Bencsik János országgyűlési képviselő
  • Gál Csaba önkormányzati képviselő
  • Szűcsné Posztovics Ilona, polgármester
  • Tatabánya Megyei Jogú Város Képviselő Testület tagjai
  • Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke
  • dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója
  • dr. Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese
  • Nagy András, a Magyar Judo Szövetség főtitkára
  • Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezetője
  • Csépe Panni, az Edutus Egyetem sportolói program-vezetője
  • A TSC elnökség tagjai, igazgatói, az örökös tagok, vezetőedzők, munkatársak
  • Ippon Judo SE sportolói és szülői közössége

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában