Dzsúdó

2022.11.04. 20:54

Negyed évszázada tart Leányvár SE a kiváló sportkapcsolata az olasz szervezőkkel

Szép eredményeket értek el a leányvári dzsúdósok Olaszországban, a Spilimbergo városában rendezett nemzetközi versenyeken, ahol immár 27 éve visszatérő vendégek.

Kun Attila

A Leányvári SE (kiegészülve a Hermann DSE sportolóival) idén már 25. alkalommal vett részt az olaszországi versenyen

Forrás: Leányvári SE

Immár 42 éve rendezik meg a Memorial prof. Adriana Tiberi női versenyt felnőtt, ifjúsági és serdülő korcsoportokban, emellett 58. alkalommal került sor a Trofeo Cittá del Mosaico dal 1964 férfiversenyre, ugyancsak felnőtt, ifjúsági és serdülő korosztályokban. A két viadalt egy napon rendezték Spilimbergóban. A versenyeken hat ország 52 egyesülete vett részt. Hazánkat a Leányvári SE és a tatabányai Hermann DSE képviselték. 

A leányváriak kitűnően szerepeltek, hiszen nyolc versenyzőjük ért el helyezést. Ketten állhattak dobogóra: Veres Kinga első lett a felnőttek között 48 kg-ban, míg a serdülő Tandi Rebeka harmadik lett az 57 kg-osok mezőnyében. Legény Mónika a felnőttek mezőnyében +78 kg-ban, Veres Mónika a serdülők között +70 kg-ban, míg az ifjúsági Szlovák Mihály +81 kg-ban lett ötödik. Hetedik lett az ifjúsági Hertlik Nóra (+63 kg), valamint a felnőtt Hertlik Máté (66 kg) és Szlovák Csaba (+90 kg). A Leányvári SE az ötödik helyen végzett a csapatversenyben.

A Hermann DSE sportolói közül a serdülő Ferencz Tamara harmadik lett az 52 kg-osok mezőnyében. A leányvári küldöttség tagjai közül Tandi Alexa, Oláh Szilárd és Vezér Teofil bíróként működött közre a versenyeken. Szervezők és felkészítők: Pfluger Antalné, Oláh Szilárd, Vezér Teofil és Pfluger Antal. 
 

A Leányvári SE immár 25. alkalommal vett rész a nemzetközi versenyen. Ebből az alkalomból a leányvári csapat a jó sportkapcsolatot jelképező kupákkal lepte meg az olasz rendezőket. Egy helyi újság is riportot készített a leányvári csapattal, amelyben Pfluger Antal, a Leányvári SE vezetője többek között a helyiekkel fennálló kitűnő kapcsolatáról és annak kezdeteiről is beszélt. 
– Egy ausztriai versenyen szereztünk tudomást erről a viadalról. Megvoltak a megfelelő kapcsolataink, ezek segítségével először 1995-ben mi is elindultunk itt és már a kezdetektől nagyon jól éreztük magunkat. Azóta az idei már a 25. részvételünk, a világjárvány sajnos minket is több évre távol tartott Spilimbergótól. Nagyon hálásak vagyunk a helyi Judo Club Fenati vendégszeretetéért, amelyet ezúttal azzal viszonoztunk, hogy három bírót is hoztunk a versenyre, akik között nemzetközi mérkőzésvezető is van. Ez a legjobb nemzetközi kapcsolatunk – tudtuk meg Pfluger Antaltól. 
– Soha nem a dzsúdó volt a munkám, soha nem kaptam érte fizetést. Véleményem szerint annak a titka, hogy már több, mint hat évtizede a legnagyobb szenvedéllyel űzöm a sportágat, abban rejlik, hogy átadjuk magunkat másoknak, anélkül, hogy bármit is kérnénk cserébe. Úgyis mindent visszakapunk – árulta el a helyieknek a 75 esztendős, 7 danos mester, aki immár 62 éve (!) dzsúdózik. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában