utánpótlás

2020.09.13. 19:27

Szép mennyiségeket zsákmányoltak a gyerekek a környei pecaversenyen

A gyerek horgászversenyen két korosztályban díjazták az utánpótlás pecásokat. A legnagyobb fogás több mint öt kilós volt.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

A Magyar Országos Horgász Szövetség fő támogatásával, valamint a Fisch Kft. Tatabánya és a környei önkormányzat támogatásával rendezett horgászversenyt szeptember 12-én a Környei Horgász Egyesület gyermek korú tagjainak. A rendezvényt és a horgászatnak hódoló utánpótlást igencsak a kegyeibe fogadta az időjárás, hiszen míg júliusban a felnőttek zuhogó esőben mérették meg magukat, a gyerekek versenynapját ragyogó napsütés kísérte.

Két korosztályban díjazták a gyerekeket (Fotó: beküldött)

A 36 nevezőt két korcsoportra osztva díjazták, mindkettőben az első 6 helyezettet. Így pontosan a harmaduk vehetett át serleget és értékes horgászfelszerelést az eredményhirdetéskor.

Legyen öné a hónap fogása!

Elindult virtuális horgászjátékunk, amelyben a 24 Óra és a Kemma.hu arra kéri a Komárom-Esztergom megyei sporttársakat, hogy mutassák meg olvasóinknak büszkeségeiket, és írják meg legjobb horgásztörténeteiket. Azaugusztusi fordulót követően, most a szeptemberi, harmadik fordulóra várjuk a jelentkezőket. Látogatóink szavazatai alapján júliustól októberig havonta jutalmazzuk a hónap fogásait. A három legnépszerűbb képért minden hónapban 5 ezer forint értékű etetőanyag-ajándékcsomag jár a Tímár Mix jóvoltából. A legtöbb voks pedig további nyereményeket, hűtőtáskát, horgászszéket ér. És hogy felpörgessük a hideg novembert is, az év fogása címért megrendezzük a négy megelőző hónap dobogósainak versenyét!

Ahogy már lenni szokott, a legkisebbeknél bizony elkélt a szülői segítség. A négyórás verseny alatt 13 apróságot elkerült a horgászszerencse, a többiek összesen 22 kiló 83 dekát mérlegeltek, az idősebbek, a 10-14 év közöttiek díjazottjai ennek több mint a felét, 14 kiló 29 dekát fogtak ki.

A tíz év alattiak között 23 dekával végzett a hatodik helyen Keszler Dominik, 30 dekával ötödik lett Mák Zsombor, 47 dekával negyedik Hódos Edina, 52 dekával harmadik Juhász Gergely, 1 kiló 7 dekával második Szabó Mátyás, az első helyezettnek járó ajándékot pedig a mindössze 6 esztendős Jeszenovics Balázs vehette át, aki 1 kiló 18 dekát mérlegelt.

A „nagyok” korcsoportjában 1 kiló 26 dekával a hatodik helyet szerezte meg Fehér Márk, 1 kiló 60 dekával lett az ötödik Jeszenovics Róbert, 1 kiló 85 dekával negyedik Hartman Ákos Balázs. Izgalmasnak bizonyult a 2. és 3. hely eldöntése, hiszen Csík András és Mikulinszki Dániel neve mellé is 2 kiló 20 dekás eredmény került, így végül a nagyobb hal döntött Dani javára, tehát ő léphetett a képzeletbeli dobogó második fokára.

Az első helyezéshez viszont kétség sem férhetett: a 11 éves Hamburger Istvánt már a mérlegeléskor megtapsolták a társai és a felnőttek, hiszen a törpeharcsáknak, kárászoknak, dévérkeszegeknek köszönhető 5 kiló 18 dekás eredménye messze kiemelkedett a mezőnyből.

Szép időben görbültek a kicsik botjai (Fotó: beküldött)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában