Fotókiállítás

2024.09.05. 17:54

A fények játéka Tatán: különleges hangulatú fotókból nyílt kiállítás

Az idei tanév első kiállítását nyitották meg a Tatai Talentum Gimnáziumban. Sipos Zoltán tatai fotóművész különleges szemén, vagyis lencséjén át csodálhatjuk meg a város szépségeit a kiállításon.

Goletz-DeáK Viktória

Sipos Zoltán nem szeret beszélni a fotóiról, azt szeretné, ha inkább a fotói mesélnének róla. Már két albumot kiadott Tatán készült fotóiról, de most egy kiállításon is megcsodálhatják az érdeklődők a műveit. A hangulatos fotók Tatának egy olyan oldalát mutatják meg, amik legtöbbször rejtve maradnak még a helyiek elől is. 

Az idei tanév első kiállítását nyitották meg a Tatai Talentum Gimnáziumban. Sipos Zoltán tatai fotóművész különleges szemén, vagyis lencséjén át csodálhatjuk meg a város szépségeit.
Sipos Zoltán fotóművész kiállítását a Talentum iskolában nézhetik meg az érdeklődők októberig 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A tökéletes pillanat nagyon ritka. Minden fotós azt az egy pillanatot szeretné megörökíteni, amikor minden tökéletes egésszé áll össze. Sipos Zoltán képei ezeket a tökéletes pillanatokat ragadják meg. A fények játéka, a leszálló köd mögé burkolódzó táj, vagy pont a víz nyugodt harmóniája mind egy-egy elkapott tökéletes pillanatot tükröz. A fotókiállítást a Tatai Talentum Gimnáziumban nézhetik meg az érdeklődők októberig. 

Ködbe burkolódzó kiállítás

A fotóművész a Kemma.hu-nak elmondta, hogy nem tájképeket készít, hanem inkább dokumentális fotókat. Tataiként szívesen fut a városban és közben van ideje megfigyelni az adott napszak vagy évszak apró csodáit, és sokszor akad rá egy addig rejtve maradt helyszínre. Bár elmondása szerint főleg azokat a helyeket szereti Tatán, ami kevésbé ismert, fotóin vissza-visszaköszön az Öreg-tó és a Cseke-tó víztükre. Azonban mindig újabb- és újabb oldalát mutatva meg a jól ismer tájnak. 

– Nem úgy szoktam elindulni, hogy most akkor fotózni fogok. Van, amikor csak futás közben látok meg egy olyan nézőpontot, vagy egy olyan helyet, ahol eddig még nem fotóztam. Majd később egy olyan időpontban megyek vissza megfotózni, amikor a fények ideálisak az elképzelt képhez – magyarázta Sipos Zoltán, aki elárulta, hogy több év munkája látható most a Talentum iskolában kiállítva. A művésznek főleg fekete-fehér fotóit láthatják az érdeklődők. 

– A ködös tájat imádom, egyrészt sok dolgot elrejt, amit nem akar látni az ember, másrészt egy teljesen más arcát tudja megmutatni egy tájnak. A fekete-fehér képeket pedig azért szeretem, mert a színek sokszor elviszik a lényeget a képről, amitől már néha túl giccses lesz. A fekete-fehér fotók pedig egy letisztult keretet adnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában