Szereplés

2024.07.20. 08:53

Németországi fesztiválon ad koncertet a hétvégén a Dorogi Bányász Zenekar

Tovább erősítik a testvértelepülések kapcsolatát. A dorogi zenekar Németországban lepi meg minőségi zenével a fesztivál résztvevőit.

Kemma.hu

2002 után, vagyis a korábbi sikeres szereplést követően huszonkét évvel később újra meghívást kapott a Komárom-Esztergom Vármegyei Értéktárban szereplő Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekara a németországi Wendlingen am Neckarba, Dorog testvérvárosába, ahol egy nívós rendezvényen örvendeztetik meg változatos műsorral a minőségi fúvószene kedvelőit.

Tovább erősítik a testvértelepülések kapcsolatát. A dorogi zenekar Németországban lepi meg minőségi zenével a fesztivál résztvevőit.
A Dorogi Bányász Zenekar a hétvégén egy németországi fesztiválon ad koncertet.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Mint ismert, a második világháborút követő események vezettek odáig, hogy idővel erős kapcsolat alakult ki Dorog és Wendlingen am Neckar között, a Dorogról kitelepítettek közül többen Wendlingenben leltek új otthonra. Előbb rokoni szinten, majd később többek között közélet, kultúra, sport, illetve a vallás terén is egyre szorosabb kötelék jött létre a települések között. Érdekesség, hogy 2023-ban erősítette meg a két város a testvértelepülési együttműködését, melyet 25 évvel korábban kötöttek.

A dorog.hu-n olvasható, hogy az 1889-ben alapított és a fennállásának százharmincötödik évfordulóját idén ünneplő zenekar immár ötven éve tart kapcsolatot a németországi testvértelepülésre kitelepített svábokkal. A zenészek ugyanis először 1974-ben, vagyis 50 évvel utaztak el először Wendlingen am Neckarban, ahol akkor egy fúvószenekari fesztiválon adtak koncertet. Péntektől egészen vasárnapig tart a 72. Vinzenzifest nevű rendezvény, amelyen a dorogi zenekar térzenét játszik két alkalommal, de egy ünnepi felvonuláson is képviselik a várost és a vármegyénket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában