Szórakozás

2024.07.21. 14:21

Ingyenes nyáresti koncertekkel érkezett a Klassz a pARTon! Tatára

Idén is ellátogatott a komolyzenei nyári fesztivál Tatára. A Klassz a pARTon! a Balatoni települések után Tatára érkezett.

Goletz-DeáK Viktória

Három estén át élvezhette a tatai közönség a nyár esti, ingyenes komolyzenei programokat. A Klassz a pARTon! szervezői figyeltek arra, hogy minden korosztály találjon kedvére való előadást. 

Idén is ellátogatott a  komolyzenei nyári fesztivál Tatára. A Klassz a pARTon! a Balatoni települések után Tatára érkezett.
A Klassz a pARTon! Fesztivál tatai állomására neves holland művészek is érkeztek
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A Cimbora Alapítvány 2024. július 12. és 30. között tizedik alkalommal rendezi meg a Klassz a pARTon! Fesztivált, melynek során ingyenes, formabontó koncertekkel szeretnék lehetővé tenni mindenki számára, hogy kedve szerint csatlakozzon a klasszikus zenei programokhoz. Tatára idén negyedik alkalommal érkezett a fesztivál. 

Külföldi fellépők a Klassz a pARTon! Fesztiválon

Péntek este a Kastély tér terebélyes fái alatt adott koncertet a Simplicissiumus Ensemble. Korhű hangszereikkel a korszak hangzásvilágát és előadói stílusát idézték meg. Különböző méretű furulyákat, fagottot, csellót, hegedűt, brácsát és lantot szólaltattak meg. 

Szombaton Hollandiából érkezett művészek zongorajátékában gyönyörködhetett a közönség: David Voncken es Peter Caelen adott négykezes koncertet. Tatai koncertjük programját magyar vonatkozású művekből állították össze. Kodály Zoltán Háry János szvítjét David Voncken dolgozta át négykezes zongoradarabbá. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában