Babits Mihály-díj

2024.01.23. 11:18

Kulturális referens is elismerést kapott Esztergomban

2006-tól hagyomány Esztergomban, hogy a város Babtis Mihály-díj Esztergom Kultúrájáért kitüntetést adományoz január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, a Himnusz születésnapján.

Kemma.hu

A Babits-díj kitüntetettjei Hernádi Ádám polgármesterrel

Fotó: P.Z.

Ezúttal a Szentgyörgymezői Olvasókörben adták át az elismeréseket, egy zenekarnak, egy kulturális referensnek és egy zenetanárnak. Az eseményen Erős Gábor országgyűlési képviselő és a majdnem teljes helyi képviselő-testület is részt vett. Hernádi Ádám polgármester az ünnepség elején elmondta: A kultúra Esztergom életében mindig is meghatározó szerepet töltött be 1050 éves történetében. Számos kimagasló művész köthető városunkhoz, akik itt éltek vagy alkottak, mondta a városvezető. 

– Közülük ma Babits Mihályt emelném ki, akinek a nevét viselő díjjal 2006 óta tüntetjük ki azon kiválóságainkat, akik Esztergom kulturális életében kiemelkedő munkát végeztek – tette hozzá a polgármester. Hernádi Ádám hangsúlyozta, hogy minden olyan művésznek, alkotónak hálás, aki tevékenységével a város hírnevét tovább öregbíti. 

Kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Babtis Mihály-díj Esztergom Kultúrájáért kitüntetést kapott Udvardyné Pásztor Ágnes zenetanár, zeneiskolai igazgató, a Strigonium Consort Régizene együttes és Végvári Ágnes kulturális referens. Az ünnepség részeként a díjátadókon túl irodalmi és zenés műsorral várták az olvasókör közönségét ezen az estén. Kölcsey művét szavalat formájában Müller Mátyás színész tolmácsolta. A díjátadón két elismerés között a Dalinda acapella trió énekelt, illetve mindezek után egy úgynevezett Irodalmi Kávézó keretein belül Reichert Gábor irodalomtörténész Szabó T. Anna költővel és a fent említett énekegyüttessel közösen beszélgettek a Himnuszról és a magyar irodalomról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában