Zene világnapja

2023.09.29. 19:27

Kettős születésnapot tartott Felsőgallán a MűvészFAL

A felsőgallai Széchenyi Művelődési Ház a Zene világnapjához kapcsolódóan szervezte meg Tatabányán a legutóbbi MűvészFAL, azaz Felsőgallai Alkotók Ligája programját. Bemutatkozott a városrész Német Nemzetiségi Dalköre, és annak vezetője, Saltzer Géza karnagy.

Kemma.hu

Saltzer Géza karnagy előadása

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Fotókkal, oklevelekkel emlékeztek az elmúlt évtizedekre, amely során összekapcsolódott az ötvenöt esztendeje Gallai Rudolf által alapított énekegyüttes és Saltzer Géza neve. A karnagy a nyolcvanas évek közepétől irányítja az énekkart. 

A MűvészFAL kettős évfordulót ünnepelt: a dalkör mellett a jelenlegi karnagy születésnapját is, Saltzer Géza ugyanis hetvenötödik életévében is fiatalos lendülettel és tenni akarással irányítja a csoportot.

Herendi Judit, az intézmény vezetője faggatta az ünnepeltet, s a Galla Színpad tagjai tették emlékezetesebbé az eseményt.  

Saltzer Géza a győri Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd fuvola-szolfézs-iskolai ének szakon diplomázott. “A“ kategóriás Karvezetői diplomát, később középiskolai ének-zene tanári diplomát szerzett. Dolgozott a Győri Filharmonikus Zenekarnál és a Tatabányai Árpád Gimnáziumban. Harminc évig a Tatabányai Szimfonikus Zenekar fuvolása volt. Vezeti a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkört és 1992 óta a KÓTA Nemzetiségi Bizottságát. Kórusfesztiválokat, minősítő hangversenyeket, dalostalálkozókat szervezett, és még ma is vármegyénkben az Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában