vetítenek

2018.09.13. 06:32

Interaktív filmklub indult Bábolnán

Az interaktív bábolnai filmklub nemrégiben a Kukorica Fesztivál filmes sátrában mutatkozott be, de már tudni, mik lesznek a következő programjai.

S. G.

Járt-e Bábolnán az Orion űrhajó? Kedvelt-e a település és környéke a filmesek körében? Vajon milyen filmeket forgattak a térségben? Sok kérdésre kaphatnak választ az érdeklődők a szeptemberben elindult filmklubban Bábolnán. A találkozóknak az a célja, hogy az előadásokba, valamint az interaktív programokba bekapcsolódók megismerhessék, felismerjék lakóhelyük értékeit, filmtörténeti alkotásait. A programok között egyébként szerepel egy különleges filmvetítés is: Máriássy Félix 1964-ben készült Bábolna című alkotását tekintheti majd meg az érdeklődő kultúrakedvelő közönség.

Az interaktív bábolnai filmklub nemrégiben a Kukorica Fesztivál filmes sátrában mutatkozott be. A következő foglalkozást egyébként szeptember 14-én, pénteken tartják a Bábolnai Helytörténeti Gyűjtemény kiállítótermében. Ekkor vetítik le este 18 órától Máriássy Félix filmjét. Hol készült, hogyan készül? címmel szeptember 28-án, ugyancsak pénteken Jáger Dávid fiatal filmes szakember játékra várja a filmes téma iránt érzékeny fiatalokat.

A következő alkalommal, október 12-én Cserteg István megyei filmkutató tart tájékoztatót a megyei filmtörténet több mint százéves múltjáról, összefüggéseiről, „Élj a filmben!” címmel. November 9-én, a filmes sorozat záróprogramján pedig Horváth Sándor a kulturális találkozón beszél arról is, hogy a mozgóképes múltnak milyen előnyei vannak és miként kamatoztatható az a település, valamint a helyi gazdaság életében.

Az interaktív filmklub a Bábolna Városi Könyvtár, a Művelődési- és Sportközpont és a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája közreműködésében valósul meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában