Vadludak

2 órája

Megérkeztek a zimankós idő első tollas sztárjai, most már csak többen lesznek

Ugyan még nem az Öreg-tavon, de már a megyében, Mocsa és Naszály között megpillantották az idei vadludas szezon első példányait. Hamarosan több tízezren lesznek.

Kemma.hu

Beköszöntött az ősz, ezzel együtt meg is érkeztek az első északi vándorok. Megkezdődött a vadludas szezon, számolt be róla a Tatai Vadlúd Sokadalom nevű közösségi oldal. Ugyan még nem az Öreg-tóra érkeztek a szárnyasok, de hamarosan ott is tízezrével jelennek majd meg.

Mint bejegyzésükben írták, október 1-jén sikerült megfigyelnünk a vadludas szezon első nagy lilikeit. Mocsa és Naszály között található táplálkozó területek felett 11 példányt láttak átrepülni a szakemberek. Számuk a következő hetekben, hónapban a sokszorosára fog nőni. Hozzátették, hogy a következő szűk egy hónapban még nem az Öreg-tavon fognak éjszakázni a vadludak. Ott majd csak akkor jelennek meg, ha ideálisak lesznek a vízviszonyok. Várhatóan november első napjaiban.

Idén november 30-án tartják a 24. Tatai Vadlúd Sokadalmat. A következő két hónap nagy kérdése az lesz, idén rekordot döntenek-e a Tatára érkező ludak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában