Pályaorientáció

2 órája

Izgalmas nyílt napot rendeztek a Kempelen-középiskolában

Pályaorientációs és nyílt napot rendeztek a komáromi Kempelen-középiskolában.

Körtvélyfáy Dina

Hatalmas érdeklődés övezte a Kempelen-iskola programját. Több százan vettek részt az iskola rendezvényén, ahova a pályaválasztás előtt álló tanulókat szüleik is szép számmal elkísérték.

A Kempelen-iskola nyílt napján izgalmas programok várták a nyolcadikosokat
A Kempelen-iskola nyílt napján izgalmas programok várták a nyolcadikosokat
Fotó: Kiss Daniella / Forrás: Kempelen-középiskola

Kerekes László honvéd kadét instruktortól, pályaválasztási felelőstől megtudtuk, a megnyitó perceit követően a nyolcadik osztályos diákok és szüleik számára pályaválasztási tájékoztatóval, beszélgetéssel folytatódott a délelőtt. Ezt követték a népszerű és látványos programok. Ezen délelőttön lehetőség volt megtekinteni és beleülni a Gidrán harcjárműbe, a Mercedes Unimogra épített Mistral föld-levegő rakétaindító állványba. A gyerekek megismerkedhettek a digitális katonafelszereléssel, a honvédségnél rendszeresített kézifegyverekkel, tájékoztatást kaphattak a tartalékos, szerződéses és hivatásos szolgálati jogviszonyról.

Az érdeklődők megnézhették a rendőrségi járműveket, eszközöket. Láthatták a komáromi vízirendőr-őrs eszközeit, beszélgethettek a hivatásos rendőrökkel is. Az iskolai airsoft szituációs teremben az airsoft eszközöket próbálhatták ki tanulók.

A programot a Duna Menti Katonai Hagyományőrző Egyesület, Hibácskó Ferenc nyugalmazott alezredes fegyver magángyűjteménye és a Legát István vezette Komáromi Csapatmúzeum állandó kiállítása is színesítette.

Az aszfaltos sportpályán a rendőrkutyás bemutatót, a Komáromi Tűzoltó Egyesület tűzoltótechnikai bemutatója követte. Lehetőség volt a magasból mentő, létrás tűzoltóautó kipróbálásra is.

Kerekes László úgy fogalmazott, elmondható, hogy a pályaorientációs nap sikere a támogató katonai alakulatok katonáinak, a képzésben résztvevő rendőri állománynak, a képzést segítő civil egyesületek tagságának és a Kempelen Középiskola és Kollégium pedagógusainak, tanulóinak volt köszönhető.

Aki esetleg lemaradt a pályaorientációs napról, annak sem kell bánkódnia, mert november 15-én, november 30-án, december 7-én és január 10-én is várják az érdeklődőket az iskolai nyílt napokra 9 és 13 óra között.

A Kempelen diákjai kiemelkedően teljesítenek

Az iskolában fontosnak tartják, hogy az új tanulók összetartó közösséget alkossanak, ezért is rendezik meg minden esztendőben a békatábort, ahol izgalmas programokon vehetnek részt a diákok. A kempelenes kadétok az országos versenyeken is kiemelkedően szerepelnek, a legjobbakat nemrégiben könyvjutalommal is díjazták az intézményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában