Nem egyszerű az átmenet

3 órája

Ovisoknak segítettek az elsősök

Kis társaik bíztatására visszalátogattak egykori óvodájukba a bakonysárkányi diákok. Az elsősök az ovisokkal közösen játékos feladatokon vettek részt.

Varga Réka Antónia

Az elmúlt héten különleges programra hívta diákjait a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola. Az elsősök és az óvodások közösen vettek részt egy izgalmas eseményen. A program célja az óvoda-iskola közötti átmenet megkönnyítése és a két intézmény közötti kapcsolat erősítése volt.

Játékos feledatokkal ismertették az elsősök, hogy mit tanultak kistársaiknak
Játékos feledatokkal ismertették az elsősök, hogy mit tanultak kistársaiknak
Forrás: Bakonysárkányi Fekete Általános Iskola/Facebook

Segítenek az elsősök

Az elsősök  két csoportban látogattak vissza az óvodába, ahol egy német nemzetiségi játékos foglalkozáson vettek részt. A foglalkozás során büszkén mutatták be a nagycsoportosoknak és óvó néniknek, mit tanultak népismeret órán. A gyermekek nemcsak bemutatták tudásukat, hanem együtt játszottak az óvodásokkal is. Régi idők kedvelt játékait próbálták ki, mint például a karikahajtás.

Természetesen  a fogócska sem maradt el. A program végén az elsősök saját készítésű ajándékkal lepték meg fiatalabb társaikat, amely tovább fokozta a közös élmény varázsát. A foglalkozást Krichó Krisztina német nemzetiségi tanító szervezte és vezette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában