Betűk a tűzből

2 órája

Komáromból származó, izraeli művészek kiállítása nyílt meg a holokauszt emlékére

A komáromi holokauszt emlékére nyílt kiállítás a Brigetio Öröksége Látogatóközpontban.

Körtvélyfáy Dina

Betűk a tűzből címmel nyitották meg az új időszaki tárlatot a múzeumban. A holokauszt emlékére rendezett kiállításon a történelmi tablók mellett a komáromi származású, Izraelben élő művésznek, Miriam Neiger-Fleischmann-nak a holokausztról és a túlélésről ihletett képei láthatók. A tárlaton helyett kapott még unokájának, a szintén Izraelben élő Zohar Neiger fiatal művésznek egy festménye, valamint fiának, a Bostonból érkezett Lior Neiger képzőművésznek a videója, amelyet édesanyja Miriam éneke című versére készített.

Számadó Emese, Zohar Neiger, Motti Neiger, Miriam Neiger-Fleischmann és Lior Neiger a holokaust emlékére nyílt kiállításon
Számadó Emese, Zohar Neiger, Motti Neiger, Miriam Neiger-Fleischmann és Lior Neiger a holokauszt emlékére nyílt kiállításon
Fotó: Brigetio Öröksége Látogatóközpont / Forrás: Facebook

A megnyitó közönségét Paszternák Antal, az Észak-komáromi Zsidó Hitközség elnöke köszöntötte, a kiállítást L. Juhász Ilona etnográfus nyitotta meg. A rendezvényen Pusztai Antal, Baross Gábor-díjas gitárművész is közreműködött.

Számadó Emese múzeumigazgató külön köszönetet mondott az alkotóknak, akik Jeruzsálemből és Bostonból eljöttek a megnyitóra, illetve alkotásaikat a múzeumnak ajándékozták.

A tárlatot március 31-ig lehet megtekinteni a látogatóközpontban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában