DÖFI

6 órája

Ez már DÖFI!: végigettük a dorogi sváb estet

Dorog felidézte sváb hagyományait. Az első DÖFI, azaz a Dorogi Őszi Fesztivált október 19-én este tartották a József Attila Művelődési Házban.

Feleki Marietta

A művelődési ház által szervezett hagyományteremtő esten megtelt a művelődési ház alsó szintje családokkal, barátokkal, na meg persze zenével és ínycsiklandó illatokkal. Klinger Ágnes, a művelődési ház szakmai munkatársa elmondta: nagy öröm számukra, hogy sikere van a DÖFI-nek, ahol egyébként tombolasorsolás is várta a mulatozókat. Itt  több nagyértékű ajándék is gazdára talált, így többek közt színházbelépő és kikapcsolódód hétvégét is kisorsoltak. Az esten Tittmann János polgármester is tiszteletét tette. 

Folyt a sör és fogyott a bajor perec

Na de kezdjük az elején. Már a művelődési ház felé tartva átvehettük a hangulatot, ugyanis a teraszon hangulatfények és az ott felállított grillszekcióból felszálló gőz hívták fel a figyelmet a mulatságra. 

Az aulába betoppannva hangulatos őszi dekoráció fogadott bennünket, a tök, a szőlő és a szőlőlevél fő motívumaival. Szintén az aulában két asztalon kézművel patchwork-termékeket, kézműves gyógynövényes kozmetikumokat, ékszereket, egyéb díszeket is lehetett vásárolni. Itt nagy volt az érdeklődés.

A földszinti teremben rendezett bálon a talpalávaló a Sváb Party kisszenekar húzta- vagyis fújta a sramlit. bár a felnőttek még várattak magukra, a legkisebbeknek azonnal táncra perdültek. A vacsora után persze akadtak bátrabbak is a felnőttek körében is. A táncparkett elé állt még az est folyamán Schreck Ferenc, a Budapest Jazz Orchestra harsonaművésze és Tibimaestro harmonikás is.

A terem hátsó és első traktusában, illetve a teraszon elhelyezett asztaloknál pedig a jó ízeknek áldozhatott a negyérdemű. A finom vacsorát Horváth Kertvendéglő biztosította, akik a teraszon tálalták a vacsorát. Igazi, hamisítatlan sváb ételekkel készültek. E sorok írója egy tálat rendelt - rajta az egyik kedvencét: a sült hús mellé párolt fűszeres káposztát és a hagymás zsemlegombócot adtak, illetve egy pár bajor kolbászt és mellé bajor perecet. Ez utóbbi nagy örömünkre még friss, meleg volt. Ahogy láttuk jól fogyott a sült csülök is, és persze nem hiányozhatott az asztalokról a sör sem, vagy az autósoknak az üdítők sem.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában