Esztergomi tündérmese

3 órája

Kiütéses győzelmével már második a MOL Esztergom

Tovább folytatódik az esztergomi tündérmese. Az újonc MOL Esztergom hat meccs után is százszázalékos az NB I.-ben.

Kun Attila

Az élvonalbeli bajnokság hatodik fordulójában a két újonc mérkőzött egymással: az előző szezonban a Szombathely százszázalékos teljesítménnyel végzett az NB I. B élén, míg az Esztergom második lett. A szombathelyiek hibátlan mérlegéből nem nehéz kitalálni, hogy az Esztergomot is oda-vissza verték. Ez azonban már egy másik szezon és másik osztály, a MOL Esztergom pedig bizonyította, hogy jelen állás szerint már jobb Vas vármegyei riválisánál. A telt ház előtt vívott mérkőzés elején felváltva estek a gólok, bár végig a vendégcsapatnál volt a kezdeményezés. Az Esztergom 4-3-nál vette át először a vezetést és nem is adta ki többet a kezéből. A félidő közepére öt gól körülire nőtt a házigazda előnye, amelyet tartott is előbb a félidőig, majd a második játékrész elejéig. Aztán egy 5-0-s sorozattal tízre nőtt a különbség, amelyet a jól játszó házigazda még növelni is tudott a mérkőzés végére, így kiütéses győzelemmel vágott vissza a Szombathelynek az előző szezon kudarcaiért. 

MOL Esztergom–Szombathelyi KKA
Ballai Borbála hat góllal segítette a MOL Esztergom csapatát
Fotó: Zetovics Mario / Forrás: 24  Óra

Már csak a Győr a MOL Esztergom előtt

A továbbra is hibátlan MOL Esztergom 12 pontjával a második helyre jött fel a bajnokságban, megelőzve az egyik hazai sztárcsapatot, a Debrecenben döntetlenező Ferencvárost. A bajnokságot a másik hazai (és nemzetközi) sztárgárda, a Győr vezeti, amely csak jobb gólkülönbségével előzi meg az Esztergomot.

Kézilabda, NB I., női, 6. forduló

MOL Esztergom–Szombathelyi KKA 35-22 (16-10)

Esztergom, 640 néző, vezette: Dáné R., Marton Zs.

Esztergom: Herczeg, Tóth (kapusok), Hajtai 3, Horváth 1, Kiss 1/1, Ballai 6, Kisfaludy 4, Kovács 4, Majoros 1, Bede 1, Faragó 6, Mlinkó 1, Kármán 3, Teplán 2, Szucsánszki 2, Nick. Vezetőedző: Elek Gábor.

Hétméteresek: 2/2, illetve 8/4.

Kiállítások: 6, illetve 10 perc.

Kizárva: Szmolek (Szombathely).

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12. p.: 9-4, 22. p.: 15-8, 32. p.: 17-12, 39. p.: 23-13, 47. p.: 28-16, 59. p.: 34-20.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!