Közúti balesetek

1 órája

Egyre veszélyesebb a közlekedés: nőtt a személyi sérüléses balesetek száma

Így vagy úgy, de mindannyian részesei vagyunk a közlekedésnek, amikor iskolába, munkába, boltba járunk. És egyre nagyobb veszélyben vagyunk mindeközben.

Kemma.hu

A mindennapi közlekedésben gyakran találkozhatunk éles helyzetekkel. Hány olyan esetet láttunk már, amikor egy hajszálon múlt a nagy baj. Ha elkerülhetetlen a baleset, megtörténik az ütközés, igazán szerencsések vagyunk és hálát adhatunk a sorsnak, ha a legnagyobb bajunk annyi, hogy miután csalódottan kiszálltunk az autónkból, azon kell bosszankodnunk, hogy az csúnyán összetört. Rosszabb esetben személyi sérülés is történik, és segítséget kell hívni. 

Nő a személysérüléses közúti balesetek száma
Nő a személysérüléses közúti balesetek száma 
Fotó: Dmitry Kalinovsky

Több a személyi sérüléses közúti baleset

Közúti baleset a közúti közlekedés résztvevői között történhet. A jelenlegi jogszabály szerint:

A közúti közlekedésben mindenkinek joga van részt venni; a közutat és a közforgalom elől el nem zárt magánutat közlekedés céljából gyalogosként vagy  járművezetőként bárki igénybe veheti.

A közúti közlekedésnek résztvevői tehát a gépjárművek mellett a gyalogosok, a kerékpárosok és most már az elektromos rolleresek is. A folyamatosan növekvő forgalom mellett nem meglepő, hogy előbb utóbb bekövetkezik az elkerülhetetlen és baleset történik. 

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság statisztikája szerint 2024 januárja és augusztusa között 347 személysérüléssel járó baleset történt. Ez a tavalyi adatokhoz mérten 13%-os növekedést jelent. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában