Garázdaság

2 órája

Teljesen elborult az agya a visszaeső bűnözőnek: állomáson terrorizálta az embereket

Szeptember 24-én, az Esztergomi Járásbíróságon folytatódik a tárgyalása annak az illetőnek, aki folyamatosan agresszívan, erőszakosan viselkedett alkohol befolyása alatt. Az ügyben előkészítő ülést tartanak, az ügyészség pedig indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék közleményéből kiderült, hogy a vádirat szerint az ittas elkövető és a sértett 2023. december 29-én az esztergomi vasútállomás várótermében tartózkodtak. A vádlott folyamatosan agresszív, kötekedő magatartást tanúsított a másik féllel szemben, akit többször megpofozta, arcához közel hajolva ordított vele, sapkáját, haját rángatta, fejét ütötte, öklét összeszorítva fenyegette.

A sértett végig hárított, nem ütött vissza, fejét lehajtotta, próbálta kikerülni a támadót, másik padra ült át, hogy minél távolabb tartsa magától az illető. Ennek ellenére az erőszaktevő folytatta a támadó magatartását, ezért a sértett egy konyhai kiskést vett elő azért, hogy ezzel tartsa magától távol a férfit. 

A sértett a kést maga előtt tartotta, amikor a vádlott újra rátámadt, a földre rántotta és leszorította őt. A férfi a bíróság 2013-ban emberölés bűntette miatt 12 év fegyházra ítélte, amelyből 2023. július 8-án szabadult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában