Szerenád

2 órája

Szarvasbőgés a szomódi erdőben: így szerenádoznak a bikák + videó

Ha még nem láttad, hallottad a gímszarvasok nászát, akkor mi most megmutatjuk, eddig miről maradtál le. Szeptemberben szarvasbőgéstől hangos minden hazai erdő, ahogy a szomódi is.

Kemma.hu

Szeptember a szerelmes gímbikák hónapja, ilyenkor tőlük hangos az erdő. A szarvasbőgés úgy cseng a szarvastehenek fülében, mint egy szerenád. De nem csak a teheneket kápráztatja el a jellegzetes és hangos ének, hanem a természetjárókat is.

Szarvasbőgéstől hangos szeptemberben a szomódi erdő is
Szarvasbőgéstől hangos szeptemberben a szomódi erdő is
Fotó: Simon LÁszló / Forrás: Gemenc Zrt

Szarvasbőgéstől hangos az erdő

A szomódi erdőben is a gímszarvasok nászdalától zeng a farengeteg. Az ilyenkor szerelemtől átfűtött állatok jóval óvatlanabbak, figyelmetlenebbek, így könnyebb őket lencsevégre kapni, akár videózni. Kollégánknak szerencséje volt, erdőjárása során nem csak a szarvasbőgésben volt része, egy különleges bika ki is sétált elé. Az állat különlegességét az jelentette, hogy ékes fejdíszének csupán az egyik fele volt meg, agancsának párját letörhette. Most videón is megmutatjuk, milyen az, amikor ezek az állatok szerelembe esnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában