Árvíz 2024

2 órája

Továbbra is folyik az árvíz elleni védekezés: a katasztrófavédelem teljes erővel a gáton

A védekezést mindenhol számos önkéntes szervezet segíti.

Kemma.hu

Folytatódtak a védekezési munkálatok, a gátak megerősítése az áradó Duna önkormányzati védvonalain a katasztrófavédelmi összekötők valamint a hivatásos tűzoltók intenzív részvételével. 

A Duna hosszú ideig tartó apadása miatt különböző árvízi jelenségekre kell felkészülni. Emiatt a 24/24-es szolgálati rendre átállított és az árvízi védekezésbe bevont hivatásos tűzoltóegységek a folyó mentén lévő kritikus helyeken maradnak – adta hírül a Komárom-Esztergom vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A vármegyei katasztrófavédelem továbbra is összekötőket biztosít az önállóan védekező önkormányzatoknak, akik homokzsákokat, benzinmotoros szivattyúkat biztosítottak a települések részére, valamint koordinálták az önkéntes mentőszervezetek tevékenységét, a védekezési feladatokat, valamint felmérték a helyszíni feladatok végrehajtásához szükséges erőket és eszközöket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában