Programcunamival várja a látogatókat szeptember végétől a József Attila Könyvtár - PODCAST

A József Attila Könyvtárban programcunamival robban be az ősz.

Kemma.hu

Mikolasek Zsófia, az intézmény igazgatójával a programokról Sugár Gabriella beszélgetett.

Rengeteg programmal várja az érdeklődöket a József Attila Könyvtár
Rengeteg programmal várja az érdeklődöket a József Attila Könyvtár
Fotó: Sugár Gabi

Ízelitő a programokból

  • Kollár-Klemencz Lászlóval beszélget Csendes Toll, azaz Jász Attila költő, az Új Forrás főszerkesztője szeptember 24-én 18 órától. A dalszerző, énekes a Kistehén zenekarral vált ismertté.
  • Szeptember 27-én a Népmese Napja alkalmából fergeteges meseestre várják az érdeklődő családokat. Még a könyvtár dolgozói is átszellemülnek, s a színjátszó klub egy népmesét ad elő a gyerekeknek. Emellett lesznek kalandozások, s népmesei kellékek után is kutathatnak majd a legkisebbek. Szeptember utolsó napján pedig Népmesével a lélek körül címmel szerveznek konferenciát. A szakmai konferenciára érkezőknek regisztrálniuk szükséges szeptember 25-éig. Érdemes, mert olyan témákról lesz szó, mint a népmesék és a néphagyomány szerepe a gyermekek képességfejlesztésében, vagy könyvtári lehetőségek a lelki jóllét fejlesztéséhez - az írás, az olvasás és a beszéd által, és szóba kerül a mesékben rejlő gyógyító erő is. Délután pedig a fonó, azaz műhelymunka vár a résztvevőkre.
  • Október elsején kezdődik az Országos Könyvtári Napok, amely révén hatodikáig kínálnak a könyvtárak Tatabányán izgalmas programokat.
  • Találkozhatnak Bősze Ádám zenetörténésszel és műsorvezetővel; Juhász Márton kertészmérnökkel, Tatabánya fáinak gondozójával; Antal Miklós ökológiai közgazdásszal; Pataki Éva, Balázs Béla-díjas íróval, akivel a Nagymama és a mesterséges intelligencia című könyvéről fognak beszélgetni, vagy Szlavicsek Judittal, a balatoni krimik szerzőjével, illetve Benkő Lászlóval, történelmi regények szerzőjével.
  • Megannyi izgalmas kísérőprogrammal is színesítik ezt a hetet. Lesz Hősképzés a Mentőállomás munkatársaival, lehet majd növényeket csereberélni, és játékkiállítás is várja az érdeklődőket. Különleges programelem lesz a Kocsmakvíz, amely már várja a jelentkezőket. Egy estére a könyvtár kocsmává változik, október 4-én, 18 és 20 óra között 3-6 fős csapatok mérhetik össze tudásukat a Kocsmakvíz keretein belül.
  • Emellett a filmklub, szabadulószoba, kincskeresés is lesz, egy kriminális napot lehet eltölteni a rendőrséggel, vagy meg lehet tekinteni a 4x4 Terepjárós Önkéntes Tűzoltók bemutatóját, emellett részt vehetnek horgoló és karkötőcsomózó workshopon, vagy a Zero Waste varró workshopon Monyolkával, de lehetőség lesz válogatni a könyvvásárban és ingyenes beiratkozási akciót is hirdet a könyvtár.
  • Október elsejétől a fiókkönyvtárak is érdekes programokkal várják majd a látogatókat. 

Részletek a jamk.hu weboldalon és a könyvtár közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában