Árvíz

3 órája

Árvíz: ezeket az utakat nyitották már meg újra

Egyre több út szabadul fel a víz uralma alól, és vehetik birtokba ismét az autósok.

Kemma.hu

Hétvégén tetőzött a Duna Komárom-Esztergomban, így végre apadásnak indult a vízszint. Ahogy pedig vonul el az árvíz, úgy kezdik el megnyitni újra azokat az utakat, amiket a víz elárasztott és elzárt. Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere Facebook-oldalán közölte, hogy vasárnap este 8 órakor a Közút munkatársai megnyitották a forgalom előtt a 111-es utat, így Kertváros irányába megindulhat a közlekedés.

Mint írta, ezzel párhuzamosan megnyitják a Kis Duna sétányt is. Emellett a Pór Antal és a József Attila tereket egy alapos takarítás után tudják visszaadni a forgalomnak. A Visegrádi úton folyamatos a gát bontása, a forgalom előtt történő megnyitás idejéről a Közút fog dönteni, ugyanúgy, ahogy a Táti út esetében is. A Horváth Géza soron felépített ideiglenes védmű bontása pedig hétfőn kezdődik. 

A nyitásnak köszönhetően szeptember 23-án, hétfőn üzemkezdettől Dorog és Esztergom között a Volánbusz járatai is a megszokott útvonalon közlekednek – olvasható a dorogimedence.hu oldalán. Mint írták, a Táti „rövid út” továbbra is lezárva marad, így a 812-es, 814-es, 817-es és a 819-es autóbuszok a 11-es úton át terelve közlekednek (kimaradó megállók: Táti út, Horgásztanya). Az A és B jelzésű helyi járatok a Prímás-szigetre nem térnek be. A menetrend szerint a Táti úton közlekedő T jelzésű járatok terelve közlekednek. A 11-es út lezárása miatt az E jelzésű járatok nem közlekednek.

Forrás: volanbusz.hu

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy hétfő déltő már megnyitották a Dömös és Visegrád közötti útszakaszt. Este 19 órától pedig megnyitják a Neszmély és Süttő közötti útszakaszt is. A képviselő továbbá kifejtette, hogy a Visegrádi úton a gát bontása folyamatban van, a megnyitás pontos időpontjáról a Közút dönt, ami előreláthatólag kedd reggeltől járható lesz. Esztergomból Tát irányában is a Közút dönt majd.

A vármegyei rendőrkapitányság közösségi oldalán hétfő délután arról is tájékoztatást adott, hogy melyek azok az útszakaszok, amelyek jelenleg továbbra is lezárva vannak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában